El sector alimentari ebrenc mostra múscul a la fira Festast de Tortosa

El certamen obre portes i exhibeix la qualitat dels productes agroalimentaris elaborats al territori

19 mayo 2017 16:02 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:


El sector agroalimentari és un dels motors de l’economia a les Terres de l’Ebre. Grans empreses del sector (d’oli, vi, fruita, arròs, peix i aviram) lideren els rànquings de facturació a les quatre comarques ebrenques i moltes altres, de mitjanes i petites, empenyen amb força per atraure clients en els mercats nacional i internacional.

Un exemple evident d’això és la participació massiva d’empreses agroalimentàries en l’adhesió al segell de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre, avui més d’una seixantena.

L’aparador més visible al territori de la fortalesa del sector és la fira alimentària Festast, que ahir va obrir portes al pavelló firal de Remolins, a Tortosa.

El regidor de Promoció Econòmica, Emili Lehmann, va destacar l’esforç de la ciutat en la promoció del sector, «que té en Festast el seu màxim exponent».

Fou convidat a inaugurar el certamen Joan Arrufí, president de la DO Terra Alta, ambaixador de l’auge i qualitat dels vins elaborats a la comarca ebrenca. «La nostra és la DO amb més projecció a tot Catalunya i una de les de major projecció a tot Espanya», assegurà.

De fet, la fira compta amb una nodrida participació de cellers terraltins. Un d’ells és la Cooperativa Agrícola Sant Josep de Bot.

El seu gerent, Jaume Martí, valorava la importància de ser present a Festast. «Nosaltres tenim un mercat local important i és necessari l’existència d’un esdeveniment com Festast que donen visibilitat als productes que fem i ajuden a construir el mercat».

Martí opina que el sector agroalimentari a les Terres de l’Ebre té unes condicions «molt favorables» per desenvolupar-se. També, va reconèixer, disposa de limitacions, com les dificultats per obtenir mà d’obra qualificada i per garantir el relleu generacional a les explotacions. «Hem d’aconseguir que la nova generació de productes no tingui dubtes que el sector és un mitjà de vida òptim. I per això cal que nosaltres elaborem productes de molta qualitat, molt ben presentats i amb un valor afegit alt».

El gerent de la Cambra de Comerç de Tortosa, Francesc Minguell, confirmà que l’agroalimentari és un motor de l’economia ebrenca i la seva evolució és a l’alça. «És una indústria que s’ha consolidat al territori, genera molts llocs de treball, i obre nous mercats sovint amb el suport de les institucions».

Comentarios
Multimedia Diari