El servei de bus a l’Ebre creix, però els trens s’estanquen

La paràlisi de la Taula de Mobilitat de l’Ebre manté bloquejades millores de transport al territori. Trens Dignes s’ofereix a les administracions per coordinar un pla de necessitats

16 julio 2019 07:50 | Actualizado a 16 julio 2019 08:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Taula de Mobilitat de les Terres de l’Ebre s’ha reunit dos vegades des de la seva creació, la darrera fa nou mesos. La plataforma Trens Dignes insisteix que és un òrgan de gestió de la mobilitat ferroviària i per carretera menys «eficaç i funcional» que les Autoritats de Mobilitat Territorials (ATM) i que la seva paràlisi manté bloquejats molts dels objectius pendents.

La coordinació dels nous horaris i freqüències per quan es posi en marxa la variant de Vandellòs, l’ampliació del servei d’Euromed cap al País Valencià, la intermodalitat de l’estació de l’Aldea, la reducció dels temps de viatge o la millora de freqüències matinals a l’R15 són algunes de les reivindicacions de la plataforma que segueixen enlaire.

La plataforma segueix denunciant que el territori necessita un pla de mobilitat per articular-se i tenir eines per lluitar, entre d’altres, contra el despoblament. Trens Dignes va nàixer fa sis anys i mig i ha fet balanç de totes les fites aconseguides però també de tot allò que està pendent i que necessita d’un òrgan de gestió governamental.

En sis anys i mig, doncs, Trens Dignes es congratula per haver aconseguit, amb pressió des del carrer, l’aturada de l’Euromed a l’Aldea, la rebaixa de les tarifes a l’R15 i R16, la incorporació de freqüències nocturnes a l’R16 i la millora dels combois.

Objectius pendents

Queden molts objectius pendents. La posada en marxa de la variant de Vandellòs a l’R16, promesa ja pels últims tres ministres de Foment, la intermodalitat de l’estació de l’Aldea perquè sigui l’estació ferroviària central de les Terres de l’Ebre, la capil·laritat del transport públic en bus i tren a tot el territori o la renovació efectiva i equitativa de més combois. La plataforma denuncia que només dos dels vint nous combois 449 s’han destinat al sud del país. Reduir els temps dels viatges entre l’Ebre i Barcelona, recuperar els serveis perduts a estacions com Móra la Nova o Ulldecona.

Comentarios
Multimedia Diari