Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El teatre: l’art de la trobada entre persones

L’Escola de Teatre i Circ d’Amposta commemora aquest divendres al vespre el Dia Mundial del Teatre amb activitats a la biblioteca comarcal

Marina Pallás

Whatsapp
Un grup d’alumnes del centre ampostí, en un assaig. FOTO: Escola de Teatre i Circ d'Amposta

Un grup d’alumnes del centre ampostí, en un assaig. FOTO: Escola de Teatre i Circ d'Amposta

Amposta celebrarà demà divendres el Dia Mundial del Teatre (27 de març) amb l’Escola de teatre i circ d’Amposta (EtcA), que ha preparat un seguit d’actes que s’inicien a les 20 hores del vespre. Enguany, cinquè any consecutiu que l’escola participa en aquest homenatge, els actes es realitzaran a la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó.

Aquest 2018 l’EtcA ha convidat Magda Puyo, directora general de l’Institut del Teatre de Barcelona, per fer la lectura del manifest i realitzar una xerrada-col·loqui titulada ‘El teatre en l’escena del segle XXI’.

«L’acte del Dia Mundial del Teatre té un component reivindicatiu i un de celebració. L’objectiu és unir-nos, sumar-nos i dignificar el sector de les arts escèniques», exposa Jordi Príncep, director de l’EtcA. Així, la Magda Puyo ha estat escollida per estar al capdavant d’una institució centenària com és l’Institut del Teatre de Barcelona. 

Tot seguit tindrà lloc la xerrada-col·loqui, en la qual s’exposaran qüestions com el paper que té el teatre actualment i què aporta a la societat, a la indústria cultural, a la pedagogia, etcètera. Dins d’aquest marc de celebració també es presentarà la revista Entreacte, una publicació impulsada per l’AADPC (Associació d’Actors i Directors professionals de Catalunya) que aquest mes de març ha arribat al número 200. La presentació anirà a càrrec d’Amàlia Sancho, secretària de Cultura de l’AADPC. 

«És la revista de referència de les arts escèniques i un lloc de reflexió, de debat, de contrast... Ens ha semblat interessant també poder-la donar a conèixer a les Terres de l’Ebre», comenta el director.

Un centre en xarxa
Com a cloenda de la jornada, l’EtcA realitzarà un repàs de la formació no reglada i professional que es pot cursar a les Terres de l’Ebre, i els alumnes de l’Escola realitzaran escenes que presentaran, d’una manera didàctica, els diferents treballs que s’estan portant a terme dins el curs anual de l’EtcA. Amb anterioritat als actes, un dels grups de Teatre Juvenil protagonitzarà per diferents carrers d’Amposta la performance Som públic. Serà de 18 a 20 per diferents carrers de la ciutat. «És una acció teatral on s’intentaran generar i visualitzar els límits entre el públic i l’escenari i els actors. Es trencaran els espais. Farem uns recorreguts pels diferents gèneres dramàtics que treballem a l’escola, com comèdia, tragèdia o drama», concreta Príncep.

L’EtcA desenvolupa al llarg de l’any múltiples activitats, projectes i actuacions a la ciutat d’Amposta. L’any passat, entre alumnes dels cursos i alumnes de cursos intensius o activitats, van passar per l’escola fins a 500 persones. 

«Sempre hem intentat treballar amb tota la xarxa del sector, amb l’Associació Catalana d’Escoles de Teatre de Catalunya, i connectar-nos des de la perifèria geogràfica on estem amb tots aquells projectes i grups que treballen per millorar i dignificar la cultura i en particular el teatre», conclou el director.

Alumnes i famílies, fonamentals

Les persones, per a Jordi Príncep, són el més important de qualsevol iniciativa teatral. «Els alumnes i les famílies i la xarxa humana que embolcalla el teatre és vital, fonamental. En un món cada cop més virtualitzat, el teatre ens apropa i ens aporta humanitat i cultura», expressa. «Al final el teatre és l’art de la trobada».

Comentarios

Lea También