El temporal afecta els punts més fràgils del delta de l'Ebre

L'episodi de pluges ha superat els 160 litres en alguns municipis de les Terres de l'Ebre, sense causar danys importants

23 octubre 2019 15:02 | Actualizado a 24 octubre 2019 17:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El temporal de llevant ha tornat a castigar els punts més fràgils del delta de l’Ebre com l’illa de Buda, tot i que de forma menys virulenta de l’esperat. El fort onatge i la intensitat de les pluges de dimarts, que en alguns punts de les Terres de l’Ebre van superar els 160 litres per metre quadrat, han provocat desperfectes en diversos municipis i espais naturals, tot i que menors que en d’altres zones de Catalunya.

Al Delta, l’illa de Buda, molt afectada per la regressió, ha vist com el mar guanyava uns 30 o 40 metres. “En els propers dies haurem de veure com queda finalment la línia del litoral”, comenta al Diari el propietari d’una part de l’illa, Guillermo Borés.  I a l’Ampolla, la força de les onades ha tornat a causar alguns desperfectes i ha portat brossa procedent del mar al passeig marítim, a la zona de l’Arenal.

El temporal també ha causat alguns petits desperfectes a les platges de l’Ametlla de Mar, com ara als accessos de Calafató, segons detallen des del Consistori.

A Tivissa, tot i ser la població de les Terres de l’Ebre amb més precipitacions durant aquest episodi, amb més de 160 litres acumulats, no hi va haver incidències remarcables, només diversos camins de muntanya malmesos i un marge caigut al nucli urbà, segons han detallat al Diari des del Consistori. A àrees més planes com ara el terme de Móra la Nova, encara eren visible aquest dimecres importants acumulacions d’aigua, com és el cas de la zona recreativa del Mas de la Coixa.

Comentarios
Multimedia Diari