El temporal torna a castigar la costa del Montsià

Les intenses precipitacions afecten l’illa de Buda i inunden el passeig de les Cases d’Alcanar i el pavelló firal d’Amposta

04 diciembre 2019 18:30 | Actualizado a 04 diciembre 2019 18:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un important temporal ha afectat la jornada d'aquest dimecres les Terres de l’Ebre i molt especialment el litoral, amb pluges continuades durant tot el dia que a Alcanar han superat els 107 litres per metre quadrat. També s'han recollit més 77 litres a Amposta, 96 als Alfacs i 75 a Ulldecona.

En l’àmbit marítim, el fort onatge ha deixat les barques a port i ha tornat a afectar els punts més dèbils de la costa del delta de l’Ebre. És el cas de l’illa de Buda, on el mar ha tornat a envair amb força els aiguamolls litorals. «Els desperfectes i l’avenç final del mar en aquest episodi s’hauran d’acabar d’avaluar d’aquí a uns dies, però apunta a què seran importants», comenta al Diari el propietari d’una part de l’Illa, Guillermo Borés.

A Alcanar hi ha hagut inundacions en camins i el passeig marítim del Marjal, a les Cases d’Alcanar. A la zona de l’Estanyet, la força de les onades ha tornat a portar pedres fins a la carretera de Sòl de riu, deixant-la impracticable.

«En alguns punts ha plogut sobre mullat, ja que hi ha afectacions en zones que ja van quedar malmeses en els aiguats de l’octubre del 2018 i que encara no s’havien pogut reparar del tot, ja que no ens han arribat les subvencions supramunicipals», explica l’alcalde del municipi, Joan Roig. Entre altres punts, la Policia Local ha hagut de tallar al trànsit el camí de les Cases, part del Fondo de Jan i Camí de Virol.

A Amposta, l’aigua ha inundat el pavelló firal, on demà s’ha d’inaugurar la tradicional Fira de Mostres. Els operaris estan treballant contrarellotge per treure l’aigua i eixugar-ho tot perquè el certamen pugui obrir portes amb normalitat.

A la comarca veïna dels Ports, al nord de Castelló, fins i tot s'han format plaques de gel. Per a la jornada de demà dijous també s’esperen precipitacions.

Comentarios
Multimedia Diari