El temporal trenca de nou la barra del Trabucador

L'empresa Infosa carrega contra les administraccions, especialment contra la Generalitat, per no actuar de forma decidida al Delta

09 enero 2021 18:22 | Actualizado a 09 enero 2021 18:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Nou trencament de la Barra del Trabucador causat pel temporal Filomena. El fort onatge ha fet que aquest dissabte, al voltant de les 13.00 h, la primera meitat la barra del Trabucador ja estigués quasi totalment inundada i presentés multitud de trencaments i perforacions del mar. A la segona meitat de la barra, la circulació és impossible amb un trencament profund, segons ha informat l'empresa salinera Infosa. 

La pujada del mar és molt marcada i per moments s'inunda cada cop més. Les previsions per aquesta nit són molt dolentes i l'onatge de 4 a 5 metres d'alçada previst pot provocar una pujada del nivell del mar d'uns 40 cm.

Davant d'aquest panorama les Salines de la Trinitat han tornat a veure's afectades i perjudicades i veurem quina és l'afectació final, tant pel que fa a l'accés a les instal·lacions, com a l'activitat econòmica.

Joan Sucarrats, gerent d'Infosa, empresa que gestiona les Salines de la Trinitat, ha explicat que, "malauradament en aquesta ocasió el temporal és de força intensitat i ja ha trencat la barra del Trabucador. Encara no hem fet una valoració dels danys, cosa que farem quan puguem entrar, tot i que les afectacions preveiem que siguin serioses".

Segons Sucarrats, "el més trist de tot és veure com les administracions, tant l'Estat com la Generalitat es van tirant les culpes d'uns als altres, mentre la veritat és que no estan fent res al Delta de l'Ebre. És una vergonya veure la inacció per part de les dues administracions i en particular de la Generalitat de Catalunya, que té una partida de 6 milions d'euros per actuar al Delta de l'Ebre i ara posa l'excusa que no tenen el permís del govern de l'estat per fer aquestes actuacions d'emergència".

El gerent d'Infosa argumenta que, "al Delta de l'Ebre la gent està cansada d'aquesta manca de responsabilitat de les administracions i més concretament de la Generalitat, i que se'ns enganyi constantment, amagant una manca de voluntat política per fer res".

Així i tot, Sucarrats ha volgut destacar que, "l'única administració que ha fet alguna cosa, ha estat el govern central a través de Costes. És veritat que la inversió feta ha estat insuficient com s'ha demostrat amb els darrers temporals, però és l'única que ha fet quelcom. En canvi la Generalitat fins ara només ha fet que queixar-se, donar les culpes a Madrid i ser incapaços de fer res al Delta. També és una vergonya que l'Estat no es prengui seriosament la pèrdua d'un espai tan valuós". "Estem abandonats", conclou. 

Comentarios
Multimedia Diari