El tercer descarrilament a la línia R15 indigna la Ribera d’Ebre

La circulació de trens entre Ascó i Móra la Nova ha quedat restablerta a les 19.45 h d'aquest dimecres, després de nou hores tallada

24 mayo 2017 18:24 | Actualizado a 26 mayo 2017 17:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La circulació de trens a la línia R15 de la Ribera d'Ebre ha quedat restablerta a les 19.45 hores d'aquest dimecres, un cop solucionada la incidència pel descarrilament d'un tren de mercaderies al matí. L'accident ha obligat a tallar la línia durant prop de nou hores.

Uns 150 passatgers de set trens de viatgers han  patit les afectacions pel descarrilament. Renfe ha habilitat autobusos per cobrir per carretera el tram afectat, entre  Ascó i l’estació de Móra la Nova.  Tècnics de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) han treballat durant tot el dia per restablir la circulació.

Aquest ha estat el tercer descarrilament d’un tren de mercaderies que es produeix a la línia R15 de la Ribera d’Ebre en el darrer any i mig. 
Els alcaldes de la zona i la Plataforma Trens Dignes de les Terres de l’Ebre i el Priorat fa temps que denuncien l’estat precari de la via, per la que circulen molts trens de mercaderies, i demanen inversions a Adif i el Ministeri de Foment.

 
L’alcalde d’Ascó, Josep Maria Buixeda, i  la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i alcaldessa de Vinebre, Gemma Carim, han reivindicat la millora urgent d’aquest tram per la importància que té dins del Pla d’Emergències Nuclear (PENTA) i pel mal estat en què es troba en l’actualitat.
Buixeda ha recordat que el pla d’emergències contempla en el seu nivell 3 l’evacuació de la població, tant per carretera com per tren, i que «per línia ferroviària seria inviable, ja que els trens d’Ascó a Móra la Nova tarden més de 20 minuts per fer un trajecte de 15 quilòmetres». A més  ha afegit «hi ha trams de via que els trens han d’anar a 30 quilòmetres per hora». 


En aquest sentit, l’alcalde recorda que aquest mateix dimarts  hi va haver un incident a la central nuclear d’Ascó. «Estem cansats de reclamar al Ministeri d’Interior i al de Foment més inversions al territori, tant a escala humana com d’infraestructures» i ha insistit en la peculiaritat de la zona,  que té dues centrals nuclears.
Per la seva banda, la presidenta  del Consell Comarcal ha denunciat la situació d’abandonament i ha reivindicat novament les inversions previstes en aquesta «infraestructura bàsica pel territori». 


Des d’Adif es remarca que el tram Reus-Móra la Nova-Nonasp està sent objecte actualment d’una sèrie d’obres, per renovar vies, canvis d’agulles, millora de les instal·lacions de comunicacions i seguretat i de l’electrificació. Per la seva banda, el Ministeri de Foment va anunciar una inversió de fins a 13 milions d’euros en dos anys per eliminar les limitacions temporals de velocitat (LTV) que afecten la línia i que han obligat a ampliar els horaris per adaptar-los als temps reals de trajecte. 

Comentarios
Multimedia Diari