El ‘tiquet fresc’ arriba a 429 famílies del Baix Ebre

La iniciativa permet complementar la dieta de  persones que es troben en el llindar de la pobresa
 

14 junio 2018 11:05 | Actualizado a 14 junio 2018 11:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Obra Social ‘La Caixa’ ha renovat l’aportació de 20.000€ per finançar enguany el 50 per cent del projecte Tiquet Fresc, una iniciativa que impulsa el Consell Comarcal del Baix Ebre amb l’objectiu d’atendre les necessitats bàsiques d’alimentació de la població més desfavorida de la comarca. 

L’any 2017 aquesta acció solidària va beneficiar 429 famílies del Baix Ebre, 20 més que el 2016. 

Per municipis, on es van atendre més famílies va ser a Deltebre (109), Roquetes (71), l’Ametlla de Mar (67), Camarles (46), l’Aldea (43), l’Ampolla (41) i el Perelló (23). L’àmbit d’actuació exclou Tortosa que compta amb els seus propis serveis socials.

El Tiquet Fresc és una iniciativa que permet complementar la dieta de les persones que es troben en el llindar de la pobresa amb productes frescos, per tal d’aconseguir una dieta equilibrada i saludable. El projecte compta amb cinc tiquets d’imports diferents segons el tipus d’aliment: peix (15 €), carn (10 €), làctics (10 €), fruita i verdura (10 €) i pa (7 €).

Aquesta iniciativa es finança amb l’aportació que hi fa el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat a través del Contracte Programa i a la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”. L’any passat es van destinar a aquest programa 41.050 €.

La presidenta del Consell Comarcal del Baix Ebre, Sandra Zaragoza i el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, han signat a l’ajuntament de Camarles el conveni que regula aquesta col·laboració econòmica entre ambdues institucions. Posteriorment, han visitat Germans Marin i Lo Mercadet, dos establiments de Camarles que col·laboren amb el Tiquet Fresc i on han enganxat un nou adhesiu que els identifica com a establiments adherits. 

Valoracions
Els destinataris d’aquests ajuts han d’acreditar que tenen dificultats per cobrir les seves necessitats bàsiques perquè no tenen ingressos o aquests són insuficients. Un cop feta la valoració, els Serveis Socials de l’ens comarcal determinen seguint criteris objectius l’ajut a concedir. Els tiquets es poden bescanviar en comerços de proximitat adherits al projecte. El 2017 n’hi va haver 68, 4 més que l’any anterior.

Comentarios
Multimedia Diari