El torró en homenatge al Pont Penjant d’Amposta

El pastisser de Deltebre Gerard Fresquet ha convertit l’emblema de la ciutat del Montsià en un dolç nadalenc fet amb xocolata i praliné

03 enero 2022 18:50 | Actualizado a 04 enero 2022 06:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El pastisser Gerard Fresquet ha presentat aquest Nadal un torró amb la forma del Pont Penjant d’Amposta. Es tracta d’un dolç farcit de Ferrero Rocher amb cruixent a l’interior, combinat amb xocolata negra per fora, xocolata amb llet i praliné.

Fa dos anys, la pastisseria Fresquet va sumar un tercer local als que ja tenia a Deltebre i Riumar, en aquest cas a Amposta. A partir d’aquest fet, des de la pastisseria van escollir el Pont, el símbol que més representa la ciutat, per fer alguna figura comestible. Gerard Fresquet, pastisser al capdavant d’aquestes creacions i tercera generació en el negoci, explica que «volíem fer alguna peça sobre el pont, una decoració per posar damunt un pastís i aquesta idea va anar evolucionant fins que vam treure un torró».

El procés no ha estat fàcil. Per tal de fer la forma, s’ha treballat al FabLab d’Amposta, situat a l’antic edifici del Sindicat, just a l’endavant de la pastisseria. «Per a la creació del torró ens hem involucrat de principi a fi. Hem imprès en 3D al FabLab i hem pogut anar provant i fent prova i error. Les primeres proves no tenien inclinació i van quedar enganxats. Llavors vam treballar amb un noi que és especialitzat en impressió 3D i vam poder treure un motlle», explica Fresquet, que afegeix que «estem molt contents amb resultat final», i segons explica, la gent també ho està, per als clients ha estat tota una sorpresa. «La gent s’ha sorprès, no s’ho esperaven, crec que els ha agradat molt i està pensat per a la venda durant tot l’any, cal veure si la gent ho compra la resta de mesos. Creiem que és una línia que pot tenir èxit, el que farem és traslladar-ho a altres productes que es poden vendre».

Per la castanyada, de la mateixa manera que en altres èpoques festives, la pastisseria va presentar unes creacions en forma de carabassa i ara han començat a comercialitzar aquest torró. «Oferim productes fets amb ingredients del terreny i altres coses puntuals de temporada. Ara tindrem aquest torró, cada any anem traient alguna novetat», diu el pastisser.

La pastisseria i la gastronomia són una forma més d’art. Per a Fresquet, també és una forma més d’explicar, d’alguna manera, i de vendre la història pròpia i sobretot conèixer-la. «Al final tens una història, i quina manera millor de contar-la que fer-ho des d’un plat a taula. Per mitjà de la pastisseria, d’un entrant, unes postres o d’un altre plat es pot posar un valor afegit i quin millor que la nostra cultura i història, especialment ara que ha sigut el centenari del Pont Penjant i això conta la història del municipi».

Altres creacions

El torró del Pont Penjant no és la primera creació de Fresquet que representa algun indret del territori. Entre altres, destaquen la mona de xocolata en forma de musclera que el pastisser va fer el 2017, a la que va anomenar Palmira, en honor a la seva àvia i que feia d’1,20 metres de llarg, 50 centímetres d’ample i uns 40 centímetres d’altura. El 2012 va presentar una reproducció, en aquest cas, del Pont del Passador, també en forma de mona de xocolata. Aquest dolç tenia unes mides de 2,3 metres de llargada, 24 centímetres d’amplada i 50 d’alçada.

Comentarios
Multimedia Diari