El traçat de l'A-7 a l'Ebre està aprovat però l'Estat li nega el finançament

L'executiu de Rajoy destina una ínfima partida de 150.000 euros el 2016 per a la via, que impedeix iniciar els treballs

19 mayo 2017 21:50 | Actualizado a 22 mayo 2017 13:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La futura via ràpida alternativa a la sobrecarregada carretera N-340 avança pels despatxos ministerials amb considerable lentitud i sense cap previsió oficial d’execució.

De moment, s’han aprovat els estudis informatius i de traçat dels dos trams en què es divideix la via a l’Ebre, un entre l’Hospitalet i el Perelló i l’altre entre el Perelló i la Jana, ja a la comarca valenciana del Baix Maestrat. El primer fa 21 quilòmetres i el segon 60. Al tram nord, Foment ha optat finalment per l’alternativa interior resseguint el traçat de l’antiga N-340. En total, doncs, es tracta d’una nova autovia de 81 quilòmetres de longitud i 648 milions d’euros de pressupost.

Pel que fa al segon tram, el traçat és nou en la major part del recorregut. Tot i que hi havia un acord de partits i institucions del territori per consensuar aquest traçat, finalment Foment no ha escoltat en tot el territori i a Tortosa tria un recorregut a què s’oposa l’Ajuntament, perquè trinxa la zona de Campredó.

L’aprovació definitiva dels estudis informatius d’aquests trams i la de l’expedient d’informació pública hauria de precedir l’inici dels encàrrecs dels diferents projectes constructius, els quals hauran de concretar les actuacions i el pressupost de licitació final.

Els pressupostos de l’Estat el 2015 incloïen una partida inicial de 150.000 euros per a començar a redactar els projectes de l’autovia i els de 2016, anunciats recentment, també hi destinen 150.000 euros, xifres simbòliques que impedeix l’inici real dels treballs.

El Parlament aprovà el juliol una proposta de resolució que demana la gratuïtat de l’AP-7 mentre no s’executi l’A-7.

Comentarios
Multimedia Diari