El tram baix de l'Ebre creix lentament amb els embassaments al límit de la seva capacitat

El cabal a Miravet es manté estable al voltant dels 1.850 metres cúbics per segon des de les dos de la matinada

19 mayo 2017 23:22 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El tram baix de l'Ebre continua creixent lentament mentre els embassaments del sistema Mequinensa-Riba-roja-Flix mantenen els desembassaments de 1.800 metres cúbics per segon fixats des d'aquest dimecres per la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE). Els pantans estan al límit de la seva capacitat i Mequinensa supera el 102,4% mentre que Riba-roja arriba ja al 99%. A Miravet (Ribera d'Ebre), l'Ajuntament i veïns han seguit l'evolució de la crescuda de l'Ebre durant tota la nit i el riu manté un cabal estable al voltant de 1.850 metres cúbics per segon des de la dos de la matinada. A Tortosa també arriba ja la crescuda de l'Ebre per on passa un cabal de 1.780 metres cúbics per segon.

Després d'una primera nit de guàrdia i vigilància, Miravet continua a l'expectativa davant possibles nous desembassaments d'aigua que podrien fer saltar el riu al nucli urbà. De moment, el cabal es manté estable al voltant dels 1.850 metres cúbics per segon però no es descarta que la CHE incrementi de nou cabals. L'alcalde de Miravet, Toni Borrell, ha explicat que el poble està preparat si el riu es desborda perquè "malauradament ja hi estem acostumats". "Tothom sap el que ha de fer", ha afegit.

Amb tot, ha insistit amb la necessitat de canviar la gestió dels desembassaments per evitar aquestes situacions. "La gent ara enlloc d'estar aquí estaríem treballant, esporgant i fent la nostra feina però no podem fer-ho", ha afegit. Borrell ha reclamat, un cop més, que la CHE "faci les coses ben fetes" i els desembassaments no depenguin "dels interessos de les hidroelèctriques".

Alguns veïns aprofiten el sol d'aquest dijous per seure a la vora del riu i contemplar l'Ebre des d'un dels paratges del sud més fotografiats.

Comentarios
Multimedia Diari