El tram ebrenc de la N-340 suma vuit morts en cinc accidents el 2015

Un nou accident ahir a l´altura de l'Aldea causa dos morts i eleva a vuit la tràgica xifra de víctimes d´enguany, set de les quals són de l'Ebre. Xocs frontals amb presència de camions, la majoria

19 mayo 2017 22:33 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El tram ebrenc de la carretera N-340 va protagonitzar ahir una nova tragèdia, un nou accident mortal, aquest cop amb dues víctimes mortals. Un vehicle amb quatre ocupants va topar frontalment amb un camió al punt quilomètric 1.088 de la carretera, a l’anomenada variant de l’Aldea, prop de les 04.30 hores. Dos homes d’Amposta de nacionalitat índia van perdre la vida. Un tercer ocupant, ferit crític, fou traslladat a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona i un últim ocupant, ferit greu, fou traslladat a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

Amb el d’ahir, són cinc els accidents mortals al tram ebrenc de la via, amb vuit víctimes confirmades, set de les quals són de les Terres de l’Ebre i la vuitena, de Reus. La xifra suposa un increment significatiu respecte al mateix període de l’any passat, també crític, quan van morir sis persones en quatre accidents de trànsit.

La sinistralitat el 2015 es concentra en 27 quilòmetres de carretera, entre els termes de l’Aldea i l’Ametlla de Mar. Dos d’ells s’han produït al terme de l’Ampolla, a només un quilòmetre de distància. Aquest tram de carretera és molt perillós, amb només un carril per sentit en la majoria del trajecte, i a cops un tercer carril per a avançaments en pujada o baixada.

La via està intensament transitada per camions pesants que així eviten el lesiu pagament del peatge a l’autopista AP-7. El fet que a partir de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant neixi l’autovia gratuïta A-7 facilita que molts camions optin per recórrer aquest corredor i no el de l’autopista. Al trànsit de camions, s’hi suma l’alta circulació habitual de les zones de costa i la dels turistes en caps de setmana i festius.

La implicació dels camions

En quatre dels cinc accidents de trànsit mortals el 2015 els camions han estat protagonistes. El primer es va produir el 16 de gener, al terme de l’Ampolla, quan un camió va atropellar un veí britànic de 47 anys del Perelló.

El segon sinistre va succeir dies després, el 26 de gener, al terme de l’Ametlla de Mar, amb dues víctimes, de Reus i la Ràpita, a causa d’una col·lisió frontal entre un camió i dos turismes.

El tercer accident fou una altra col·lisió frontal, aquest cop entre un camió i un tot terreny a l’altura de Camarles, el passat 24 de març. La conductora del tot terreny, veïna de l’Ametlla de Mar, va morir. L’únic accident sense presència de vehicles pesants fou el 26 de febrer, al terme de l’Ampolla, amb dues víctimes, veïns de Tortosa, arran d’un xoc frontal entre dos turismes.

Dels cinc accidents, quatre han estat arran d’un xoc frontal entre dos vehicles.

En els sis primers mesos de 2014, la casuística fou idèntica, Quatre sinistres mortals, en la gran majoria de casos xocs frontals entre vehicles i sempre amb la implicació de camions.

Comentarios
Multimedia Diari