El veí de Gandesa jutjat per parricidi guardava dues granades a casa seva

Inicialment la Fiscalia Provincial demanava tres anys de presó per un delicte de tinença, tràfic i dipòsit d´armes

19 mayo 2017 20:25 | Actualizado a 22 mayo 2017 07:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Miquel Joan C. F., el veí de Gandesa jutjat al setembre de l’any passat a l’Audiència Provincial de Tarragona acusat d’haver mort el seu pare en un carrer de la capital de la Terra Alta, tenia a casa seva dues granades de mà amb tota la càrrega explosiva, segons van constar els Mossos. Tot i així, ara la Secció Segona de l’Audiència Provincial l’ha absolt d’un delicte de tinença, tràfic i dipòsit d’armes. La Fiscalia li demanava una pena de tres anys de presó i que durant sis no pogués portar cap tipus d’arma.

El fiscal i l’advocat defensor van arribar a un acord. Tot i que reconeixen que tenia els explosius, és absolt al considerar l’eximent complet d’alteració psíquica. Tot i així, li apliquen la mesura de seguretat d’internament en un centre mèdic adequat a la seva patologia durant un termini màxim de quinze mesos. Tanmateix, durant quatre anys i tres mesos té prohibit el dret a la tinença d’armes.

Cap a la una de la tarda de l’11 de març de 2014, agents dels Mossos d’Esquadra van trobar, al domicili de l’acusat, dos artefactes explosius: una granada de morter i una granada de mà. Les dues tenien tots els seus elements actius i eren susceptibles d’activar-se i produir una detonació. Aquestes granades, segons el vigent Reglament d’Armes, es consideren ‘armes de guerra’.

Els dos artefactes explosius van ser utilitzats durant la Guerra Civil espanyola. L’acusat els va trobar a la muntanya, al terme municipal de Gandesa i els va portar al seu domicili per col·leccionar-los. L’acusat, quan va trobar els artefactes, hauria d’haver sol·licitat assessorament quant a la il·licitud o no del fet. Malgrat tot, no ho va fer, diu la sentència.

El processat va cometre els fets a causa de tenir anul·lades les seves facultats volitives i intel·lectives com a conseqüència del trastorn psicòtic (esquizofrènia paranoide) de llarga evolució que patia.

Segons el fiscal, l’acusat mantenia una relació «conflictiva» amb el seu pare. La víctima, Miquel Cabús de 74 anys, i el seu fill havien estat fent un cafè, en un bar pròxim a la plaça de l’Ajuntament de Gandesa. Van sortir del bar alhora i just al girar el cantó de l’ajuntament, el fill va apunyalar en diverses parts del cos el seu pare, ferint-lo mortalment.

Comentarios
Multimedia Diari