Eliminen barreres arquitectòniques a 53 punts de la ciutat de Tortosa

També s’ha renovat la senyalització viària i repintat més de 70 passos de vianants, en el marc del pla de millora de la via pública

REDACCIÓ

Whatsapp
Un operari treballant al carrer Teodor González.  FOTO: JOAN REVILLAS

Un operari treballant al carrer Teodor González. FOTO: JOAN REVILLAS

En marxa a Tortosa obres d’arranjament a diverses voreres del centre per situar els passos de vianants a cota zero. D’esta manera, l’Ajuntament suprimeix les barreres arquitectòniques existents en fins a 53 punts de carrers com els de Cervantes, Despuig, Teodor González, Argentina, plaça Emili Sanz o carrer de la Parra. Els treballs també contemplen la instal·lació de franges de paviment pododàctil, que permeten les persones invidents identificar la presència d’un pas per a vianants.

Aquestes obres formen part del paquet d’actuacions empreses per l’Ajuntament dins del pla de millora de la via pública al conjunt de la ciutat. Entre les accions que s’hi inclouen també hi ha la renovació de l’asfaltatge que s’ha fet en les últimes setmanes a carrers com els de Despuig, Argentina, Joan d’Aldana i Esplanetes, així com l’avinguda de Remolins, entre d’altres. A mes, s’ha renovat la senyalització viària al conjunt del centre de la ciutat.

D’aquesta manera, s’han repintat més de setanta passos de vianants, amb un tipus de pintura antilliscant; també s’han fet senyalitzacions viàries en més de 2.000 metres lineals, i s’ha renovat la senyalització dels estacionaments per a discapacitats a tot l’entorn, uns treballs que han permès afegir dos nous aparcaments al davant de l’estació de ferrocarril, segons detallen des del govern municipal.

Al llarg de les pròximes setmanes també es preveu renovar la senyalització vertical a tot l’entorn. En total, tots els treballs suposen una inversió de més de 203.000 euros.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha subratllat que aquestes obres «s’inscriuen en la important acció que venim fent de millora a la via pública» i que seguiran durant els pròxims mesos, en altres punts de la ciutat. L’objectiu és «seguir fent una ciutat més amable per a totes les persones», segons ha apuntat l’alcaldessa.

Comentarios

Lea También