Rescat d'una excursionista de 62 anys a Alfara de Carles

Es va lesionar el turmell mentres feia un tram entre el Mont Caro i el Toscar

21 mayo 2018 09:08 | Actualizado a 22 mayo 2018 13:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Bombers de la Generalitat van treballar aquest diumenge al matí en el rescat d’una excursionista de 62 anys amb possible fractura al turmell als Ports, concretament a l’altura del terme municipal d’Alfara de Carles. 

La dona estava recorrent el tram entre el Mont Caro i el Toscar amb un grup d’amics. En el trajecte la dona va caure i sembla que es va lesionar el turmell.

Els Bombers van rebre l’avís a les 9.47 hores del diumenge al matí i van activar dos vehicles terrestres. En arribar al lloc, es van adonar que es tractava d’un espai de difícil accés, fins i tot per portar la dona ferida a l’ambulància. Llavors es va activar l’helicòpter amb efectius del GREA (Grup de Recolzament d’Actuacions Especials i del GEM (Grup d’Emergències Mèdiques).

També es van activar les ambulàncies del SEM, que al final van fer marxa enrere perquè els mateixos bombers van evacuar a la dona a l'hospital de Tortosa.

Finalment es va poder rescatar la víctima a través de la maniobra de gruatge, baixant des de l’helicòpter fins al lloc, immobilitzant la dona a la llitera i pujant-la fins a l’helicòpter.

El rescat va estar actiu durant el matí i finalment es va aconseguir treure l’excursionista del lloc poc abans de la una del migdia. La dona va ser traslladada a l’Hospital Verge de la Cinta, a Tortosa.

Comentarios
Multimedia Diari