Controlat l'incendi de La Pobla de Massaluca

Els bombers han aconseguit mantenir el perímetre estable, després que les flames hagin calcinat unes 59 hectàrees de massa forestal. Durant el matí estaran actius un dispositiu d'11 camions d'aigua, 6 vehicles lleugers i un helicòpter

13 agosto 2021 06:14 | Actualizado a 13 agosto 2021 08:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Bombers han donat per controlat aquest divendres al matí l'incendi que es va declarar ahir a La Pobla de Massaluca, a la Terra Alta al costat del riu Ebre, després de treballar durant tota la nit. Durante les darreres hores han aconseguit mantenir el perímetre estable, després que les flames hagin calcinat unes 59 hectàrees de massa forestal.

Durant tot el matí està previst que es mantinguin actius un dispositiu format per 11 camions d'aigua, 6 vehicles lleugers i un helicòpter per si es requereix la seva intervenció. 

Un centenar d'efectius han treballat en les últimes hores per mantenir sota control els dos flancs de l'incendi, especialment l'esquerre, ja que existia el risc que es reavivés si bufava el vent.

Els bombers han remullat també el flanc dret i han repassat tota la zona, també amb càmera tèrmica, per poder donar per controlat l'incendi com abans millor i alliberar recursos al més aviat possible per encarar un altre dia de calor extrema.

El foc es va iniciar al migdia d'ahir prop de la carretera T-7231, a mig camí de La Pobla i del municipi aragonès de Fayón, i va afectar fins a les 19:30 hores, quan es va donar per estabilitzat, unes 59 hectàrees a l'espai natural protegit de Tossals d'Almatret i Riba-Roja.

Els Bombers van advertir que el potencial d'extensió de l'incendi superava les 1.200 hectàrees, encara que esperaven poder tenir-ho controlat aquest divendres al matí.

Com a mesura preventiva, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil van desallotjar ahir entre 30 i 40 persones del càmping situat als afores de La Pobla de Massaluca i les van traslladar al poliesportiu del municipi més proper, a Fayón (Saragossa).

També va ser evacuada una explotació agrícola en la qual hi havia cinc treballadors i el propietari i van ser tallats tots els accessos per carretera a la zona, tant per la part catalana com per l'aragonesa. 

Aquest divendres al matí es manté tallada la carretera TV-7231 per treballs de neteja a la via, segons informen els Bombers de la Generalitat.

Comentarios
Multimedia Diari