Els Brodas Bros i Brincadeira fan vibrar el Deltebre Dansa

El conseller de cultura va assitir a la inauguració de la 13 edició d'aquest festival

12 julio 2017 09:05 | Actualizado a 12 julio 2017 09:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Èxit rotund en la inauguració del festival Deltebre Dansa amb l’actuació de la companyia catalana Brodas Bros, juntament amb la companyia de percussió Brincadeira, i el seu espectacle Vibra.

El conseller de Cultura, Lluís Puig, va assistir a l’acte per tal de donar suport a aquest esdeveniment cultural. «Deltebre es converteix en la capital de dansa amb el festival durant aquests 13 dies, i ho serà tot l’any amb l’Obrador – Espai de Creació, la nova seu de la companyia Roberto Olivan Performing Arts, que estarà operatiu els 365 dies de l’any», remarcava Puig. 

Roberto Olivan, fundador i director artístic del festival, mostrava la seva emoció per l’inici d’aquesta 13a edició, que significa la continuïtat i el creixement qualitatiu del festival: «Tot això va començar molt petit i a poc a poc ha anat creixent. Deltebre Dansa ara és nostre, vostre, és de tots. El poble s’ho ha fet seu», recordava Olivan.

Una carpa omplerta de gom a gom  rebia amb molta il·lusió l’inici d’aquests 13 dies de dansa amb la programació de 48 espectacles de molta varietat que tindran lloc nit rere nit fins al proper 23 de juliol.  L’espectacle Vibra va ser l’encarregat de donar el tret de sortida al festival, causant una gran eufòria entre el públic i omplint l’escenari de llum i moviment.  

Aquest mateix dilluns també es donava la benvinguda als 160 artistes de més de 50 nacionalitats diferents que s’han desplaçat fins a Deltebre per ser partícips d’aquest gran esdeveniment. «El festival fa que tot el món vingui a Deltebre a través de la dansa», afirmava el conseller. I es donava inici als primers tallers professionals. 

Són 15 dies intensos que els ballarins aprofiten per esprémer al màxim tots els coneixements que poden adquirir a través dels professors i dels seus companys. En total seran 15 els tallers que cursaran de la mà de reconeguts professors internacionals

Cada dia els participants assisteixen a quatre classes d’una hora i mitja com a mínim. Com ells afirmen, són moltes hores de treball diari, però la força del grup els ajuda a aconseguir-ho. 

Erandi Mondragón, ballarina procedent de Mèxic, assegura que l’inici de les classes va ser fantàstic. «Un dia molt intens, però la veritat és que tota l’energia que els professors ens transmeten, i l’energia que cada grup té, t’ajuda a desenvolupar-te d’una manera que mai no t’imagines. T’ensenyen a superar els teus límits». 

És el primer any que l’Erandi participa en el festival i ha decidit fer-ho perquè molts dels seus companys ballarins li han recomanat. A més a més assegura que la plantilla de professors d’aquest any és el que més li ha cridat l’atenció.

Jomara Janes, terapeuta física dels ballarins, mostra la seva alegria per l’inici dels tallers. «Ha estat molt bonic perquè hem tingut varietat en les classes i la comprensió dels professors amb qui tenim moltes hores seguides de treball», explicava la Jomara.

Comentarios
Multimedia Diari