Els ‘Flaires de Festa’ ofereixen un tast del Renaixement

Aquest cap de setmana s’hauria celebrat la 25 edició de la recreació històrica, una commemoració que s’ha ajornat fins a l’any que ve per la pandèmia de Covid-19

26 julio 2020 10:08 | Actualizado a 26 julio 2020 10:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’actuació dels Abanderats de Tortosa tancarà aquesta nit (22.45 h) a la plaça de l’Absis el cicle ‘Flaires de Festa’. Durant quatre caps de setmana del mes de juliol, les entitats de cultura popular i grups de teatre i recreació locals que participen habitualment en la Festa del Renaixement han ofert actuacions pels carrers i places de la ciutat, de forma controlada i garantint les distàncies. 

Aquest cap de setmana s’hagués celebrat la 25 edició de la Festa del Renaixement, una recreació històrica que retorna la ciutat a l’esplendor del segle XVI i que s’ha consolidat com aparador del ric patrimoni i els actius culturals de Tortosa. «La commemoració haurà d’esperar a l’any que ve, però el balanç d’aquests ‘Flaires de Festa’ és molt positiu: hem mostrat com la força de la Festa rau també en la gran implicació de les entitats i els ciutadans de Tortosa», afirma el regidor de la Festa del Renaixement, Domingo Tomàs. 

Tortosa ja treballa en l’edició del 2021, que se celebrarà encara que sigui amb condicionants especials. «Treballarem per portar-la a terme, adaptant-nos a l’escenari que hi hagi d’aquí a un any en relació a la pandèmia», comenta Tomàs, tot indicant que els Flaires han permès, per exemple, consolidar la plaça de l’Absis de la catedral com un escenari immillorable a l’aire lliure.

El regidor remarca que en aquests 25 anys, la Festa del Renaixement ha aportat molt a Tortosa, en especial en la difusió del patrimoni i la dinamització turística, assolint una dimensió internacional. «A més d’enfortir el teixit cultural i associatiu». Segons les dades del Consistori, l’impacte econòmic anual del Renaixement és d’uns sis milions d’euros. 

Comentarios
Multimedia Diari