Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els Germans Operaris ‘Josepets’ s’emporten el Premi Ovidio Tobias de Tortosa

Per la seua trajectòria i vinculació amb la ciutat

Marina Pallás

Whatsapp
L'acte s'ha celebrat aquest dilluns al migdia a l'Espai Sant Domènec. Foto: Joan Revillas

L'acte s'ha celebrat aquest dilluns al migdia a l'Espai Sant Domènec. Foto: Joan Revillas

Els Germans Operaris Diocesans del Sagrat Cor de Jesús, ‘Josepets’, s'han emportat aquest dilluns al migdia el XVII Premi Ovidio Tobias ‘Dóna’m la mà’, que organitza any rere any a Tortosa l’Associació Mossèn Ovidio Tobias.

El premi s'ha lliurat en un distingit acte a l’espai Sant Domènec al migdia, com és habitual, i emmarcat en l’últim dia de les Festes de la Cinta. Davant de l’armari-arxiu de la ciutat (del segle XVI), un dels espais històrics més emblemàtics de Tortosa, s'ha celebrat el reconeixement als valors humans i als gestos d’humanitat, a aquells col·lectius solidaris que han ajudat el proïsme sense oferir res a canvi.

Els Germans Operaris Diocesans del Sagrat Cor de Jesús han recollit el premi pels seus valors i pels seus més de 100 anys de trajectòria a la ciutat. Ja l’any passat van emportar-se l’accèssit. «Per nosaltres és molt important Mossèn Sol», han expressat a l’hora de recollir el premi. «Ell va donar a la mà als tortosins, però primer va escoltar-los. Per escoltar cal apropar-se als altres».

Enguany l’accèssit i la menció especial del premi ‘Dóna’m la mà’ ha recaigut en Mossèn Antonio Ripollès, qui ha ofert un parlament molt personal i amb molt sentit de l’humor que ha rebut molts aplaudiments dels assistents.

L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha recordat la figura de Mossèn Ovidio, «una persona compromesa en la ciutat i en l’Església». L’alcalde ha expressat que tots els nomenats al premi «fan la seua faena perquè entenen que l’han de fer i no buscant cap reconeixement, però és bo que nosaltres sí els reconeguem, ja que d’aquesta forma serveixen com a exemple per als altres». 

Bel ha reconegut que enguany els guardons del premi han estat vinculats a l’Església. «A vegades s’intenta desprestifiar l’Església. A tot arreu hi ha errades, però el bé és més gran que el mal i hem d’agrair la tasca de l’Església en aquesta societat», ha afirmat.

També el  president de l’Associació Mossèn Ovidi Tobias, Mossèn Membrado, i el Bisbe de Tortosa, Enrique Benavent, han recordat que la llavor que va plantar Mossèn Sol continua creixent a la ciutat de Tortosa i van animar tots els presents i totes les entitats a seguir fent d’aquest «un món millor».

Finalment, el periodista Conrad Duran, qui ha conduit l’acte, li ha dedicat unes paraules al seu ex company de Ràdio Tortosa Josep Àngel Òdena, traspassat dissabte. Ha amenitzat l’acte d’entrega de premis  la Coral Vent de Dalt, com en altres ocasions

Temas

Comentarios

Lea También