Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els Miquelets representaran el Setge de 1708 a la ciutat aquest cap de setmana

Per quart any, les Avançades de Sant Joan reviuran un dels episodis històrics que va tenir lloc a Tortosa, ara fa tres segles: la caiguda de la ciutat en el context de la Guerra de Successió

Diari de Tarragona

Whatsapp
Els Miquelets representaran el Setge de 1708 a la ciutat aquest cap de setmana

Els Miquelets representaran el Setge de 1708 a la ciutat aquest cap de setmana

Per quart any, les Avançades de Sant Joan reviuran un dels episodis històrics que va tenir lloc a Tortosa, ara fa tres segles: la caiguda de la ciutat en el context de la Guerra de Successió. Ho faran de la mà de l’associació dels Miquelets de Catalunya i d’altres entitats de recreació històrica arribades de Moià, Girona, València o Almansa. El cap de setmana que ve interpretaran els dos bàndols confrontats al conflicte: els austriacistes i els borbònics, els dos pretendents a la corona espanyola després de la mort, sense descendència, del rei Carles II. Com ja és habitual en els últims anys, la recreació es durà a terme en diferents espais.

Dissabte 23, a les 12.30 h a l’embarcador del mercat, recrearan l’arribada pel riu i un atac fluvial al port de Tortosa, com a primer intent per conquerir la ciutat. Posteriorment, l’activitat principal es traslladarà al conjunt emmurallat, amb les Avançades de Sant Joan com a principal referència. Allà establiran els campaments dels dos bàndols enfrontats i, dissabte a les 18.15 h, hi faran el primer assalt armat amb les unitats de cavalleria i foc d’artilleria. Diumenge 24, a les 12.30 h, tindrà lloc l’assalt final amb totes les tropes que finalitzarà amb la capitulació de la ciutat a mans de l’exèrcit borbònic.
Enguany, aquestes representacions de les batalles al fossat de les Avançades incorporen diverses millores, per facilitar que el públic puguen seguir-les amb major detall: d’una banda, incorporaran graderies i també s’explicarà el guió de la batalla perquè els espectadors sàpiguen com transcorrerà l’acció. De la mateixa manera, també s’inclourà un sistema de sonorització que permetrà escoltar la conversa entre els capitans dels dos bàndols en el moment en què es produeix la rendició. Així mateix, els visitants podran veure com era la vida al campament militar, que les agrupacions reprodueixen amb detall, o participar en els tallers infantils que hi duran a terme. 


Més enllà de la representació, en aquesta edició també s’introdueixen altres novetats per reforçar el coneixement: divendres 22, a les 19.30 h a la cripta del temple de la Reparació, el doctor Francesc Xavier Hernández farà una conferència inaugural sobre ‘La poliorcètica a Catalunya, de la Guerra de Separació a la Guerra de Sucessió. El cas de Tortosa’. Així mateix, l’entitat Amics dels Castells i del Nucli Antic ha organitzat una visita guiada al castell de la Suda per diumenge a les 10.30 h, amb la qual s’accedirà a espais de visita poc freqüent com les restes que hi ha a la part posterior del polvorí, o la part subterrània del castell. També després es visitaran les avançades. 

Comentarios