Els Mossos denuncien una empresa de la Ràpita per fer transport marítim de persones

En una inspecció anterior ja s'havien detectat deficiències i mancances de seguretat que no s'han resolt

13 agosto 2020 08:46 | Actualizado a 13 agosto 2020 12:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Mossos d'Esquadra han denunciat per segon cop una empresa de Sant Carles de la Ràpita (Montsià) que de manera reincident estava oferint transport marítim de persones a la badia dels Alfacs, amb mancances de seguretat i sense permís.

L'empresa havia fet cas omís a les deficiències detectades pels policies en una inspecció anterior. L'última inspecció es va fer el 5 d'agost, en una embarcació de 6 metres d'eslora que estava transportant persones des d'un embarcador no autoritzat fins a una guingueta ubicada sobre un viver de musclos.

La mateixa barca ja havia estat denunciada el 4 de juliol quan es va requerir al propietari que solucionés les deficiències si volia continuar amb l'activitat.

En la segona inspecció a principi d'agost, els agents van comprovar que cap de les deficiències havia estat resolta i que l'embarcació no presentava el certificat de navegabilitat ni l'assegurança de responsabilitat civil ni disposava de les mesures de seguretat necessàries, com armilles salvavides.

També es va constatar que la persona que patronejava l'embarcació no disposava de la titulació professional necessària per al transport marítim de persones.

El propietari de l'embarcació ha estat advertit de les fortes sancions i possibles responsabilitats penals a les que es pot enfrontar si continua l'activitat sense complir tots els preceptes legals.

Les irregularitats detectades es posaran en coneixement de Capitania Marítima i Ports de la Generalitat de Catalunya.

Comentarios
Multimedia Diari