Els Mossos desmantellen l'associació que volia plantar cànnabis a Rasquera

El líder de l'organització criminal era el 2012 el president de l'associació cannàbica vinculada amb el poble ebrenc

19 mayo 2017 16:21 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els Mossos d’Esquadra, amb la col·laboració del servei de Vigilància Aduanera de l’Agència Tributària, han desmantellat una organització criminal que cultivava marihuana per vendre-la a associacions cannàbiques de Barcelona.

El líder de la trama delictiva és el serbi Vojislav Djordjevic, que el 2012 exercia de president i tresorer de l’Associació barcelonina cannàbica d’autoconsum ( Abcda). Actualment, Djordjevic no constava formalment a l’associació, en la qual utilitzaven testaferros.

L’associació va ser la primera que es va registrar a Catalunya i el mateix 2012 pretenia invertir més d’1.000.000 d’euros al municipi de Rasquera, suposadament per cultiu de marihuana amb finalitats terapèutiques, que finalment no es va dur a terme.

L’operatiu es va dur a terme el passat 7 de febrer, amb la detenció de dotze persones, de nacionalitat sèrbia, japonesa, bielorussa i espanyola, com a presumptes autors dels delictes d’organització criminal, blanqueig de capital i diversos delictes contra la salut pública.

Els arrestats vivien en pisos de luxe, a més de llogar vehicles de primeres marques i portar un elevat ritme de vida.La magistrada ha decretat presó per a sis dels arrestats i llibertat amb càrrecs per als altres sis.

L’anàlisi de l’activitat econòmica va evidenciar que els investigats havien realitzat despeses els darrers dos anys per valor d’1.100.000 euros. També havien realitzat moviments bancaris amb imposicions en efectiu a finestreta o caixer per valor de 500.000 d’euros.

La investigació es va iniciar el juny de 2016 arran de la trobada d’una nau industrial on es cultivava marihuana. Després de les primeres indagacions els agents van acreditar que l’activitat que es feia en aquesta nau industrial amagava al darrere una activitat de major envergadura com el cultiu exhaustiu de plantacions de marihuana indoor en diverses naus industrials de la conurbació de Barcelona.

En una fase més avançada de la investigació els policies van establir que la destinació dels cultius eren diverses associacions cannàbiques de Barcelona: una del districte de Sant Martí i, l’altra, l’entitat vinculada amb Rasquera.

Comentarios
Multimedia Diari