Más de Ebre

Els Mossos intervenen material explosiu en una casa de la Sénia

El propietari, de 49 anys, tindria problemes de salut mental i es descarta que volgués provocar cap explosió

Redacció

Whatsapp
Foto: Imatge de TV3.

Foto: Imatge de TV3.

Els Mossos d’Esquadra van practicar entre dilluns a la tarda i dimarts un registre en una casa de la Sénia en el qual van trobar material per poder fabricar explosius, pertanyent a un veí del municipi, previsiblement amb problemes de salut mental.

Aquest veí, de 49 anys, havia elaborat acetilur de plata, un compost químic inorgànic explosiu sensible als cops i la calor, molt inestable i que serveix per provocar detonacions.

Segons ha informat avui la policia catalana, durant l’operatiu es van trobar nombroses ampolles de gas blau, utilitzat habitualment en la recàrrega d’encenedors. De fet, se sospita que, en els últims dies, l’home hauria pogut adquirir fins a 70 ampolles d’aquest gas.

Durant el registre també es va trobar documentació sobre fabricació d’explosius, apunts de química i material pirotècnic divers,de manera que es va donar l’avís als agents del TEDAX. Aquests van fer explotar el material de forma controlada en uns terrenys pròxims a la casa, situada al carrer Roger de Llúria d’aquesta població de la comarca del Montsià.

A pesar del material intervingut, els Mossos d’Esquadra descarten que l’home pretengués provocar alguna explosió o atemptat.

De fet, tots els indicis apunten a que l’home, conegut al municipi per la seva afició a la pirotècnia, podria patir problemes de salut mental, per la qual cosa es va activar el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) en l’operatiu i es va ingressar el veí en un hospital psiquiàtric. S'han obert diligències per tinença d'explosius. 

Els Mossos d’Esquadra van rebre l’alerta, per una banda, arran de l’avís de la gran quantitat de gas blau adquirit per l’home en els darrers dies, a més també d’un altre avís per part dels serveis socials del municipi, en detectar-se una forta olor de gas que emanava del domicili.

El dispositiu desplegat pels TEDAX i l’explosió controlada del material explosiu va despertar la curiositat dels veïns de la Sénia.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También