Els Mossos lliuren al Jutjat l’atestat per l’atac dels gossos

Les primeres indagacions indiquen que no tots els animals que té l’investigat estan censats i dos no tindrien cap tipus de documentació

14 marzo 2018 10:26 | Actualizado a 14 marzo 2018 12:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els Mossos d’Esquadra van lliurar ahir al matí al Jutjat de Primera Instància i Instrucció de Gandesa l’atestat obert el dissabte passat arran del brutal atac de cinc gossos a un ciclista en un camí de les Flors de Miravet, tal com va publicar ahir el Diari.

Les indagacions policials han determinat que no tots els animals que són propietat de l’investigat tenen la documentació en regla i estan censats. 

Mentrestant, la víctima, un veí del Pinell de Brai de 41 anys, es recupera a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre de les greus ferides patides a les extremitats i a l’esquena. Arran del seu estat, encara no ha prestat declaració davant la policia autonòmica.

Els Mossos han determinat que l’amo dels gossos que van atacar el ciclista en té un total de tretze –tot i que només cinc haurien participat en l’agressió–.

Els animals es troben a la finca de Xesa, situada a prop del diu Ebre, d’on l’acusat és l’encarregat –ell viu a Móra d’Ebre–. Dels tretze gossos que té, sis tenen tota la documentació correcta –estan censats a l’Ajuntament de Gandesa–, tres estan identificats però no censats, dos no tindrien cap tipus de documentació i finalment dos més són molt joves. 

La policia autonòmica també està investigant si l’home podia portar els gossos solts. Fonts consultades pel Diari han apuntat que si són gossos de caça i està en un vedat, ho ha de fer en una zona d’ensinistrament, que ha de tenir senyalitzada dins els terrenys. Allí, durant l’època hàbil de caça –com és ara– poden anar solts, però controlats pel caçador. Fora d’aquest indret han d’anar lligats. 

Els onze gossos continuen a la gossera de l’acusat en qualitat de dipòsit. No els pot vendre ni donar.

A partir d’ara serà el jutge qui dirigeixi les investigacions i determini quins passos s’han de donar, principalment prendre declaració a les dues parts.

Comentarios
Multimedia Diari