Els Mossos reforçaran la vigilància a la N-340 per l'alta sinistralitat

Al pas de la carretera per les Terres de l'Ebre hi ha haguttres morts en dos accidents en dotze dies

19 mayo 2017 23:38 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La N-340 al seu pas per les comarques de les Terres de l’Ebre i Tarragona continua sent una de les més transitades i perilloses del país, amb un alt índex de sinistralitat que s’ha de posat de nou de manifest en les darreres setmanes.

Aquest mes de gener, s’han produït ja dos accidents mortals a la via, amb tres víctimes mortals a la comarca del Baix Ebre. El darrer va tenir lloc el dilluns passat: un camió i dos turismes es van veure implicats en una col·lisió frontal a l’altura de l’Ametlla de Mar, on va morir dues persones, veïnes de Reus i Sant Carles de la Ràpita. El passat 16 de gener, un ciutadà britànic resident al Perelló que caminava per la vora de la carretera va morir envestit per un camió.

A la mateixa via dins de les comarques de Tarragona també es va produir un altre sinistre el diumenge passat, 25 de gener, amb la mort d’un motorista en un accident al Vendrell, amb la moto i un turisme implicats.

El conseller d’Interior de la Generalitat, Ramon Espadaler, va assegurar ahir que es reforçarà la presència d’agents dels Mossos d’Esquadra de trànsit a la N-340 després d’aquests darrers accidents mortals.

Tot i subratllar que les investigacions realitzades encara no han finalitzat i es desconeix si existeix cap causa comuna en tots els casos –aparentment cada sinistre es correspon «amb una tipologia diferent»–, el conseller va assegurar que seran «proactius» davant aquesta reiteració de sinistres.

A més de l’augment de la vigilància policial a la via, una de les mesures que està en marxa és la vigilància de la velocitat dels vehicles a través d’un radar per trams.

Instal·lat en el recorregut entre Sant Carles de la Ràpita i Amposta, és un dels primers radars d’aquestes característiques que s’ha posat en marxa a Catalunya i funciona enregistrant el temps que triga un vehicle en recórrer la distància entre els dos punts establerts.

En tot cas, aquests darrers sinistres vénen a confirmar la N-340 com un punt negre de la xarxa viària a tota la demarcació, amb sinistres molt greus com el que l’any passat (el dia 3 de juny) va acabar amb la vida de tres persones de nacionalitat alemanya en un xoc entre dos turismes i un camió al terme de Sant Carles de la Ràpita.

Actualment la N-340 és l’única via gratuïta que travessa les Terres de l’Ebre de sud a nord, a tocar de l’autopista AP-7 de pagament, mentre no es construeix la reinvidicada autovia A-7. Això fa que la N-340 sigui transitada cada dia per milers de vehicles de gran tonatge en el seu camí entre Barcelona i València, a més dels que fan altres trajectes o desplaçaments pel territori.

Les institucions de les Terres de l’Ebre han demanat la gratuïtat o alguna bonificació a l’autopista perquè els vehicles pesants s’hi desplacin, sense que aquestes reivindicacions hagin estat escoltades.

Comentarios
Multimedia Diari