Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els Mossos van refusar els Tedax de la Guàrdia Civil a Alcanar perquè ja tenien 'tots els efectius preparats'

"Va començar amb una explosió, la primera línia d'intervenció és dels Bombers, com no pot ser d'una altra manera, per apaivagar la situació; els efectius de Tedax estaven allà preparats per actuar", ha explicat a RAC1

Agències

Whatsapp
Primeres tasques d'investigació al chalet, dijous de la passada setmana.Foto: Joan Revillas/DT

Primeres tasques d'investigació al chalet, dijous de la passada setmana.Foto: Joan Revillas/DT

L'inspector portaveu dels Mossos d'Esquadra, Albert Oliva, ha assegurat aquest divendres que la policia catalana va refusar l'oferta de col·laboració dels Tedax de la Guàrdia Civil arran de la primera explosió d'Alcanar perquè ja estaven "tots els efectius preparats" dels Tedax dels Mossos i a punt per entrar a la casa quan els Bombers de la Generalitat ho permetessin per motius de seguretat.

"Va començar amb una explosió, la primera línia d'intervenció és dels Bombers, com no pot ser d'una altra manera, per apaivagar la situació; els efectius de Tedax estaven allà preparats per actuar", ha explicat a RAC1. "No va ser un 'no' taxatiu, 'no us volem', 'no fa falta', sinó 'estem aquí, anem a actuar'. Segons Oliva, si l'explosió hagués estat uns quilòmetres més al sud, a Castelló, els Mossos també haguessin ofert la seva col·laboració a la Guàrdia Civil i segurament aquesta l'hagués rebutjat. "És normal", ha reblat.

"S’ha de respectar el treball de cada cos policial. Vam tenir ferits a l’explosió d’Alcanar i si l’altre cos policial considera que ha de fer-hi alguna observació, no serem nosaltres qui els digui que no. Però nosaltres estem molt tranquils amb l’actuació d’Alcanar i pensem que és la que s’havia de fer", ha conclòs.

Temas

  • Atentado terrorista en Barcelona
  • Alcanar

Comentarios

Lea También