'Els Pastorets' de Folch i Torres, més que mai

La temporada d'aquesta obra tradicional nadalenca serà més breu. Es va iniciar diumenge i només en queden dues sessions: una a Ulldecona i l´altra a Tortosa

19 mayo 2017 17:04 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La celebració del Centenari dels Pastorets d’en Folch i Torres ha portat el Patronat de la Passió d’Ulldecona a recuperar, per a la tradicional representació nadalenca, un text més fidel a l’original de l’autor català. Es nota només començar l’obra en què apareixen Lluquet i Rovelló, com a pastors protagonistes, en compte de la parella mixta formada per la Toieta i en Rovelló que havia encapçalat l’obra en els darrers anys.

Per exigències de repartiment, s’havia optat per aquesta parella, però enguany han tornat als personatges originals, els dos germans pastors. «Amb l’entrada d’aquest personatge femení hi havia parts de l’obra que s’havien hagut de canviar i ara s’ha tornat a l’original. Per tant, Folch i Torres més que mai», explica al Diari la directora de l’obra, Bienve Borràs. A més dels protagonistes, també s’han recuperat escenes, entre elles la primera, l’Anunciació o la cerca d’hostalatge per part de Maria i Josep que no es representaven darrerament. Això ha fet incrementar la durada de l’obra fins a situar-la en prop d’un parell d’hores.

En aquesta edició també s’ha volgut potenciar l’escenografia inspirada en el típic pessebre que es fa a les llars catalanes, amb el riu, el pont, el pou,..

L’altre element que s’ha impulsat és la música, amb un repertori propi per a Els Pastorets d’Ulldecona, compost per Ignasi Reverté; la col·laboració del Cor La Binota a les tres representacions previstes en teatre i també la de la cantadora Sílvia Ampolla, que actua només a Ulldecona, acompanyada del músic Joan Cid.

La cantant ebrenca interpreta una jota en una de les escenes i ressalta que «tot el poble està implicat, es nota damunt de l’escenari, hi ha qualitat, la veritat és que no la coneixia i m’ha sorprès. M’agradaria seguir-hi col·laborant».

 

L’altra actuació musical extraordinària serà la de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries en la representació que, per primera vegada, es farà d’Els Pastorets d’Ulldecona a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa el proper dissabte, 17 de desembre, a les 18 hores, amb la idea de fidelitzar el públic del territori i convertir aquesta representació en Els Pastorets de les Terres de l’Ebre.

Segons el president del Patronat de la Passió d’Ulldecona, Jordi Carapuig, «és un pas de qualitat, actuar en un altre lloc motiva i la intenció de l’Ajuntament de Tortosa és consolidar la representació i que sigui un acte més de Nadal cada any al Felip Pedrell».

 

Aquesta no és l’única sortida fora del poble, el 27 de desembre, un grup dels Pastorets d’Ulldecona es desplaçaran a Barcelona per participar en una animació de carrer al Tibidabo, amb motiu del centenari de l’obra d’en Folch i Torres, reeditada per la Galera.

L’última representació de l’obra sencera d’aquesta breu temporada nadalenca tindrà lloc el diumenge 18 de desembre, a les 18 hores, al Teatre Orfeó Montsià d’Ulldecona, al preu de sis euros, amb un euro de descompte presentant el fulletó dels Pastorets en adquirir l’entrada.

Comentarios
Multimedia Diari