Els Pressupostos Participatius de Tortosa seran més ‘online’

Dilluns vinent arrenca el procés perquè la ciutadania proposi idees on invertir 200.000 euros

21 febrero 2019 12:18 | Actualizado a 21 febrero 2019 12:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Tortosa ha obert el calendari dels Pressupostos Participatius 2019, durant el qual la ciutadania podrà proposar actuacions que considera que cal fer al municipi i pobles. La partida econòmica prevista és de 200.000 euros. D’aquests, 170.000 euros correspondran a actuacions per fer a Tortosa ciutat, 15.000 euros al poble dels Reguers i 15.000 euros també per a Vinallop.

Els Pressupostos Participatius s’inscriuen en el marc del Reglament de Participació Ciutadana aprovat per l’Ajuntament l’any 2015, amb l’objectiu de fomentar la participació de la ciutadania en els assumptes públics de la ciutat, desenvolupar mecanismes de participació i fomentar la cultura participativa. 

«Enguany és la tercera edició dels pressupostos, amb la voluntat que la gent continue participant pel que fa a les inversions de l’Ajuntament. Que els ciutadans puguen decidir des d’ells mateixos en què invertir a Tortosa», va valorar ahir l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé.
Les propostes de la mateixa ciutadania es poden adreçar omplint les butlletes especialment creades. Enguany com a novetat també es poden enviar les propostes online. El període d’elaboració de propostes és des del dia 25 fins el 8 de març. 

L’Ajuntament de Tortosa donarà a conèixer les propostes que finalment es porten a votació distribuint una butlleta on es podran marcar un màxim de tres actuacions. Podran votar totes aquelles persones que a data 31 de desembre de 2018 tinguin 16 anys o més i que, en aquella data, constin empadronades a Tortosa. El termini per votar les propostes serà del 29 d’abril al 9 de maig. Es podrà fer en el marc d’Expoebre (de l’1 al 5 de maig), com en les darreres edicions, a la Biblioteca de Tortosa, a l’espai jove Lo Carrilet, al complex WIN, a l’Ajuntament de Tortosa, i a les oficines de les EMD i pobles. També es pot votar online. «Som un dels municipis catalans on més hi participa la ciutadania en aquest procés. Volem seguir, que tothom s’anime a fer propostes i després a votar», declarà Roigé.

La major part de les propostes guanyadores de l’any passat ja s’han executat o estan executant-se. Ahir al vespre es va presentar el procediment dels pressupostos en un acte obert al públic al Museu de Tortosa. 

Comentarios
Multimedia Diari