Els Quicos viatgen al passat amb el seu nou disc

L’espectacle ‘Viatge a Buda’ va començar gira la passada setmana i arribarà a Falset, Amposta i Ulldecona

14 octubre 2019 11:00 | Actualizado a 14 octubre 2019 11:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries han estrenat nou disc amb l’espectacle Viatge a Buda a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa. Els músics tortosins transporten els espectadors al passat del territori per reflexionar sobre el perill del canvi climàtic i la necessitat de recuperar alguns valors de temps passats. «Volem explicar la importància de la cançó com a eina de transformació social i, per això, els portem a una època on la gent cantava molt, cantava treballant i xalant en el temps d’oci», va expressar el cantant Arturo Gaya. La gira passarà pels teatres de Manresa, Falset, Amposta i Ulldecona i s’allargarà fins a l’any vinent.

El nou treball Viatge a Buda es va començar a gestar fa dos anys des de zero i està compost per una desena de cançons, segons va explicar Arturo Gaya, més conegut com a Quico el Célio. Canta a l’Illa de Buda, La mar se fa gran o No hi ha cap temps com lo meu temps són algunes de les peces fetes expressament per aquest disc, les quals parlen sobre com es pot millorar l’entorn on vius, els perills del canvi climàtic al paratge del delta de l’Ebre o la importància del temps, respectivament.

Gaya va explicar que porten els espectadors a l’Illa de Buda per parlar d’un territori que està en «perill de desaparèixer». «Fa 100 anys hi vivia una comunitat d’unes 400 persones, que segons testimonis, deien que portaven una vida molt senzilla, però que no els faltava mai res per a viure», va detallar el cantant. Per això, va assegurar que amb la defensa «del que tenim més a prop, en aquest cas l’Illa de Buda, també estem lluitant pel planeta».

Pel que fa a la voluntat de recuperar valors del passat, el cantant va afirmar que l’oci ha canviat moltíssim. «Abans la gent el compartia i, ara, és totalment individualitzat, treballem en la idea de canviar la manera de compartir de l’oci», va afegir.

L’àlbum combina cançons de ritmes molt diversos i frescos amb el cinema. De fet, un dels elements del nou espectacle és un curtmetratge mut i en blanc i en negre. La pel·lícula, dirigida per Jaume Moya de Films Nòmades, mostra el mític Gegant de Ferro, el far més alt del món en el seu temps, o el llegendari Vapor Anita, un vaixell de vapor que navegava per l’Ebre.

Comentarios
Multimedia Diari