Más de Ebre

Els Sírex "es mouen" per l’incendi de la Ribera

El concert solidari es va celebrar ahir a Ascó i els diners aconseguits són per a la recaptació íntegra de l’entrada als pagesos

ACN

Whatsapp
Imatge promocional dels Sírex en plena actuació. FOTO: ACN.

Imatge promocional dels Sírex en plena actuació. FOTO: ACN.

Les campanyes de solidaritat per la Ribera d’Ebre, el Segrià i les Garrigues i els afectats per l’incendi del mes de juny, es van començar a «moure» ahir dissabte amb el Rock’n’roll dels incombustibles Sírex.

El grup es va bolcar sense pensar-ho per col·laborar amb aquesta iniciativa. «Hem de donar un cop de mà tots perquè això pot passar a qualsevol», va recordar Antoni Miquel Cervero, Leslie, vocalista del grup.

La iniciativa per convertir l’actuació dels Sírex a Ascó en una primera actuació musical solidària en favor de la campanya Rebrotem va sorgir de l’Ajuntament. L’entrada costava 3 euros i es destinarà íntegrament a ajudar els pagesos.

Com va explicar Roger Heredia, portaveu de la plataforma Rebrotem, l’oferiment perquè el concert dels Sírex d’ahir dissabte a Ascó es convertís en una de les actuacions solidàries que es preparen per recaptar fons, va ser del mateix Ajuntament.

«Estem immensament agraïts per aquesta possibilitat de destinar la caixa a Rebrotem i és una mostra més de la implicació de tots els ajuntaments, tinguin o no terrenys afectats», va destacar. Heredia ha apuntat que aquest és el camí que seguiran des de l’entitat per començar agendar diferents concerts a partir de la tardor amb tots els artistes i grups que s’han ofert.

Arrencar aquestes actuacions amb els Sírex és un bon punt de partida per la capacitat intergeneracional de la seva música. «És un grup potentíssim. És un moment idoni per poder ser molts i recaptar moltíssim», va previndre Heredia.

Els Sírex aconsegueixen atreure un públic molt transversal després de més de seixanta anys sobre els escenaris i asseguren que la clau per seguir és la il·lusió i la dignitat. «Hem d’estar molt contents de ser d’una generació incombustible. Fa poc em preguntaven quan ho deixaríem i vaig respondre que quan s’ho deixin els Rolling Stone, que són més grans que nosaltres!», va dir Leslie, cantant del grup.

«Quan se’n va la il·lusió se’n va mitja vida i encara seguim gaudint a l’escenari i ens ve a veure molta gent. Quan no vinguin serà el moment de deixar-ho. Musicalment, després de seixanta anys ja hem aprés la cançó», va afegit entre rialles Leslie.

Assemblees informatives

A partir de dilluns, la plataforma Rebrotem organitzarà assemblees obertes als pobles afectats per l’incendi forestal de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià, a partir de la setmana que ve.

L’objectiu d’aquestes trobades és explicar l’estat actual de la iniciativa, com es destinaran els diners i quins són els projectes futur. La primera es farà dilluns a les vuit del vespre a l’Ajuntament de la Torre de l’Espanyol.

Heredia anima a tothom a participar, fer propostes i «fer créixer el projecte». La campanya de micromecenatge ja ha recaptat més de 86.000 euros.

Falten cinc dies per acabar la primera ronda però es preveu allargar-la amb l’objectiu de recaptar més diners, una opció que la plataforma Goteo permet. I que fa molta falta.

Temas

  • Cultura & Vida

Comentarios

Lea También