Els World Sport Games suposaran un impacte de més d’un milió d’euros a l’Ebre

L’acte inaugural del dia 2 de juliol, a l’estadi de Tortosa, anirà precedit d’una cercavila dels esportistes pel centre de la ciutat i comptarà amb bandes de música i altres elements del folklore popular

25 junio 2019 08:53 | Actualizado a 26 junio 2019 19:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Dimarts 2 de juliol arrancaran els World Sports Games Tortosa 2019, que durant tota aquella setmana es disputaran a diverses poblacions de les Terres de l’Ebre. Els jocs començaran amb un acte inaugural que tindrà lloc al camp de futbol Josep Otero de l’estadi tortosí. Prèviament, els aproximadament 3.000 esportistes que participaran en aquesta edició dels WSG recorreran el centre de la ciutat en una cercavila a partir de les 20.30 hores fins al complex.

Allà, a partir de les 21.15 h tindrà lloc la inauguració. Un acte que comptarà amb la participació de diferents entitats culturals de les Terres de l’Ebre i que des de l’organització es planteja com una combinació de la cultura i la festa popular del territori. En aquest sentit, està prevista la presència d’uns 250 integrants de diferents bandes de música del Baix Ebre i el Montsià, que mostraran una part de la tradició popular musical del territori. També hi haurà presència de colles del folklore popular i tradicional, amb presència destacada per a la mascota dels World Sports Games Tortosa 2019. Així mateix, l’acte inclourà un petit tastet de la 24a Festa del Renaixement, que arribarà pocs dies després que finalitzen els jocs.

Aquesta inauguració comptarà, a més, amb un detall de la tradició pirotècnica que acompanya les festes a les Terres de l’Ebre i que posarà el toc final a la primera gran cita del programa. En total, la cerimònia comptarà amb la participació directa d’unes 450 persones i també reservarà un paper protagonista per als voluntaris que ajudaran a fer possible els jocs al llarg de tots els dies de competició. Un dels moments més destacats serà quan les diferents delegacions que aquests dies estaran allotjades arreu de les Terres de l’Ebre accediran al camp de futbol Josep Otero. Està confirmada la presència d’esportistes de fins a 42 països de tot el món.

Per primera vegada en totes les edicions dels World Sports Games, la cerimònia d’inauguració es podrà seguir en directe a tot el món a través de la retransmissió en streaming a la pàgina web del CSIT i de la UCEC. A més, tota la gent que la vulgui viure en persona des de l’estadi ho pot fer amb entrada gratuïta, per estricte ordre d’arribada, fins a completar l’aforament disponible.

Abans de la cerimònia inaugural, el mateix dimarts 2 també començaran a disputar-se les primeres modalitats de competició, com la petanca, el tennis, el voleibol, la lluita lliure o el wheel gymnastics. Serà a partir de dimecres 3 quan entraran en joc la major part dels esports, repartits entre  les subseus: a més de Tortosa, també se’n disputaran a Amposta, Deltebre, la Ràpita, Jesús, Roquetes, l’Ampolla, l’Aldea i Salou.
Els jocs suposaran un impacte econòmic d’un milió d’euros en només places hoteleres i restauració, segons el president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya, Jaume Domingo.

Els jocs, alguns ben curiosos
Més enllà dels esports clàssics que es podran veure en aquests jocs populars com són el futbol, la natació, l’atletisme i molts més... n’hi ha d’altres que ens resulten més desconeguts o almenys no hi ha tanta tradició de practicar-lo al nostre país. Aquest és el cas del pole dance o gimnàstica en barra, el fistball o joc de la pilota, el mamanet i el wheel gymnastics, també coneguts com la gimnàstica en roda. El pole dance, que es farà a Deltebre, és un esport que es practica amb una barra metàl·lica vertical i on l’atleta ha de realitzar una sèrie de moviments coreogràfics corporals al ritme de la música. El fistball que tindrà lloc a Roquetes és també conegut com el germà petit del voleibol té el seu origen a l’Antiga Roma i s’hi juga en un camp molt més gran que el del voleibol normal i a pilota pot fer un bot al terra. El mamanet que es veurà a La Ràpita també és una versió del voleibol, més senzilla i jugada per mares, i s’ha convertit en referència a Israel.

Comentarios
Multimedia Diari