Els World Sports Games Tortosa suposaran un impacte de 4 milions d’euros

Es constitueixen els comitès executius i organitzadors dels jocs, que se celebraran del 2 al 7 de juliol del 2019 

11 abril 2018 09:12 | Actualizado a 13 abril 2018 09:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ahir es van constituir els comitès executius i organitzadors dels World Sports Games (WSG) Tortosa 2019, que portaran a terme el funcionament i l’estructura interna d’aquests jocs internacionals que arriben a Tortosa i les Terres de l’Ebre del 2 al 7 de juliol de l’any 2019.
El comitè executiu dels WSG està integrat per l’Ajuntament de Tortosa, la Diputació de Tarragona, la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC) i la Generalitat, a través de la Secretaria General de l’Esport. 

El comitè organitzador, per la seua banda, està format pels ajuntaments que seran seu i subseus dels jocs (Tortosa, Amposta, Móra d’Ebre, Gandesa, Deltebre i Sant Carles de la Ràpita), per la Diputació de Tarragona, Generalitat, UCEC i representants dels consells comarcals i consells esportius de les Terres de l’Ebre.

La propera reunió del comitè organitzador serà al mes de juliol. També s’ha anunciat que el proper mes d’octubre Tortosa acollirà l’assemblea anual del CSIT, entitat organitzadora dels World Sport Games, i s’intentarà que a la ciutat se celebre un congrés sobre fair play.
L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha explicat que a partir d’avui s’inicia un calendari de treball intens per aconseguir que els jocs siguin tot un èxit d’organització, i ha agraït el suport institucional rebut per part de la Diputació de Tarragona i de la Generalitat. 
Segons ha afirmat el president de la UCEC, Jaume Domingo, la celebració d’aquests jocs és una fita molt important, que deixaran un impacte de 4 milions d’euros al territori com a mínim i que portaran entre 4.000 i 5.000 esportistes i les seues famílies, de 35 països diferents, a les Terres de l’Ebre.

Cultura de pau i salut
«Amb la celebració dels jocs demostrarem que un territori que no és central serà seu mundial d’un gran esdeveniment i donarem a conèixer Tortosa i l’Ebre, que són Reserva de la Biosfera», ha declarat.

Els esports inclouen jocs populars on participaran esportistes no professionals que promouran «la cultura de la pau i de la salut que és l’esport».

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha ressaltat que les Terres de l’Ebre tenen la capacitat per acollir un esdeveniment internacional d’aquestes característiques i cal que Tortosa «lidere, però lidere bé, en positiu i en clau de territori».

Amb la reunió d’ahir s’engega, així doncs, la dinàmica de treball per als jocs que cada vegada estan més a prop.

Comentarios
Multimedia Diari