Els World Sports Games van generar un impacte de 2,5 milions d'euros

Un estudi de la URV analitza les dades que va suposar la presència de 3.000 esportistes amateurs a les Terres de l’Ebre

08 abril 2021 10:35 | Actualizado a 08 abril 2021 10:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els World Sports Games Tortosa 2019 van deixar un destacat moviment econòmic a la ciutat i al conjunt del territori. L’informe elaborat pel Campus Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili assenyala que l’esdeveniment esportiu va suposar un impacte econòmic de 2.522.659 euros. 
Un valor que l’estudi remarca com a molt important per al conjunt de l’Ebre, i que va tindre especial incidència sobre Tortosa. On més es va notar va ser a l’àmbit de l’hoteleria, tot i que també va incidir al transport, l’alimentació, la restauració, l’oci, les compres o les activitats professionals, entre d’altres. 
El càlcul es fa a partir de tres indicadors: l’efecte directe, l’efecte indirecte i l’efecte induït. Pel que fa a l’efecte directe, correspon les despeses generades per la presència de 3.000 esportistes al territori. 
L’efecte indirecte suposa l’increment de producció d’altres sectors de l’economia que han de proveir béns i serveis per a la celebració de l’esdeveniment, mentre que l’efecte induït recull la generació de rendes addicionals associades, tant per l’efecte directe com per l’indirecte, en l’increment de la demanda i la producció. 
A més de les dades econòmiques, l’informe de la URV també analitza la valoració que els esportistes van fer de la seua estada a Tortosa i a les Terres de l’Ebre. En aquest sentit, les enquestes fetes entre els visitants van deixar una nota de 8,21 sobre 10 pel que fa a la valoració de l’entorn. 
Un índex que va avaluar aspectes com l’hospitalitat, el paisatge, la gastronomia, el comerç, els preus, la neteja o la seguretat. La satisfacció de les expedicions internacionals també es tradueix en el fet que el 78% dels visitants van afirmar tindre la intenció de repetir estada a les Terres de l’Ebre, la qual cosa deixa constància, segons destaca l’informe, que el territori i la ciutat els van causar una bona impressió. La mateixa enquesta també va avaluar l’organització de l’esdeveniment (centrada en les instal·lacions, materials, jutges, nivell esportiu, esportivitat, transport, informació i organització), amb una mitjana de 7,08 sobre 10.
 L’informe subratlla com a molt positiva l’organització d’esdeveniments esportius, culturals o similars, amb una mida d’assistents adequada a la capacitat del territori, i en els quals treballen de manera conjunta i planificada les administracions públiques i l’empresa privada.

Comentarios
Multimedia Diari