Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els afectats pel Castor podrien reclamar responsabilitats

Fins ara, eren només les víctimes de contaminació directa les que podien percebre compensacions

M. P.

Whatsapp
El Parlament Europeu obre la porta a reclamar responsabilitats pels danys provocats pel Castor. Foto: j. revillas

El Parlament Europeu obre la porta a reclamar responsabilitats pels danys provocats pel Castor. Foto: j. revillas

La Comissió de Medi Ambient del Parlament Europeu va aprovar ahir l’informe d’opinió sobre ‘Responsabilitat, indemnitzacions i garantia financera en l’àmbit de les operacions relatives al petroli i al gas mar endins’ que inclou, gràcies a una esmena de l’eurodiputat català Francesc Gambús, els danys causats pels aproximadament 500 terratrèmols provocats pel magatzem de gas Castor davant les costes de Tarragona i Castelló. Aquesta esmena obre la porta perquè en un futur els afectats per aquest projecte puguen reclamar responsabilitats i indemnitzacions, a l’espera del vistiplau definitiu del Comitè d’Afers Jurídics del Parlament Europeu.

L’informe es va elaborar arran dels vessaments de cru i posterior enfonsament de la plataforma petroliera Deepwater Horizon, al golf de Mèxic. Si en principi el document no mencionava en cap lloc el projecte Castor, Francesc Gambús celebra que ara amb l’aprovació de l’esmena es vegin satisfetes les demandes del territori afectat. Amb aquesta aportació, reconeix l’eurodiputat, es posa de manifest la gravetat dels centenars de terratrèmols i la seva afectació en el medi ambient i en els ciutadans.

Entre els compromisos que s’adquireixen amb l’aprovació d’aquest informe és que totes les víctimes de contaminació i de qualsevol dany causat per accidents de plataformes marines –petrolíferes o de gas– hauran de rebre una compensació adequada.

Fins ara, eren només les víctimes de contaminació directa les que podien percebre compensacions.

En cas que la Comissió Europea obri procediment d’infracció contra algun estat membre, després haurà de comparèixer davant la Comissió de Medi Ambient del Parlament Europeu. Per tant, si el Comitè d’Afers Jurídics ratifica l’informe aprovat ahir, el comissari europeu del ram haurà de donar explicacions sobre quina informació disposa del projecte Castor i quines mesures s’han pres contra l’Estat espanyol.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También