Els aficionats taurins presenten estudis en defensa del bou embolat

L’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines va organitzar diumenge una jornada tècnica protagonitzada per veterinaris i professors universitaris

09 abril 2018 07:44 | Actualizado a 11 abril 2018 09:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre va organitzar ahir, diumenge, a Amposta, una jornada tècnica del bou embolat, en defensa de la modalitat. La jornada va estar protagonitzada per diferents professionals del sector, veterinaris i professors universitaris, que van presentar diferents estudis relacionats amb el tema tractat.

Santi Albiol, president de l’agrupació, assegurava que amb aquesta jornada s’han extret conclusions molt importants per a la defensa de la tradició del bou embolat.

«Estem especialment contents pel fet que són professionals amb base científica els qui han exposat aquestes conclusions, fet que creiem que li dóna un plus als resultats». També afirmava que s’ha demostrat que la modalitat del bou embolat no és un maltractament a l’animal.

Defensa de la festa

Com a entitat segueixen treballant en la línia de defensa de la festa, però amb la intenció de millorar-la. «Considerem que els qui estem organitzant actes amb bous som els primers interessants que tot es desenvolupi de la millor manera», afirmava Albiol.

De la mateixa manera, el president remarcava la professionalitat dels estudis i la seva lluita per demostrar que els tòpics estesos pels animalistes no són reals.

«Simplement el que venim a fer amb les ponències és donar unes conclusions i uns estudis que poden servir molt per al futur de la festa i de l’especialitat del bou embolat».

Al llarg del matí es van presentar cinc ponències que, des de diferents vessants i aspectes, han posat en estudi la modalitat del bou embolat. Cadascuna tractava diferents temes com les característiques del bou per embolar; la normativa del bou embolat, característiques dels ferros d’embolar i propostes de millora; les troballes oculars als bous embolats de la comunitat valenciana; l’estudi de la transferència de la calor dels elements d’embolar a la superfície corporal del bou i l’ús exclusiu de la càmera termografia com ajut en els reconeixements veterinaris oficials. 

La temporada taurina 2018 comença d’aquí a dues setmanes a Aldover, per les festes de Sant Jordi. Des de l’agrupació esperen que sigui tranquil·la i asseguren que si no és així, no serà per part dels aficionats, «sinó per altres agents que intervenen en la festa amb la seva pròpia campanya de desprestigi». 

Comentarios
Multimedia Diari