Els ajuntaments de l'Ebre adeqüen espais arran del creixent turisme d’autocaravana

Amposta, Deltebre o Sant Jaume d’Enveja projecten zones d’estacionament i serveis per a aquests vehicles

26 junio 2020 18:50 | Actualizado a 28 junio 2020 16:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

En un estiu en què caldrà fugir de les aglomeracions, les autocaravanes esdevenen una bona opció per fer turisme en família de forma segura. El sector preveu un increment del 40 per cent del lloguer d’aquest tipus de vehicles, mentre molts municipis tant d’interior com costaners preparen espais per acollir aquestes cases amb rodes i oferir els serveis que requereixen, que se sumen a l’oferta més completa que poden trobar als càmpings d’arreu de les Terres de l’Ebre.

És el cas d’Amposta, on l’Ajuntament habilitarà aquest estiu un espai d’autocaravanes de 8.000 metres quadrats, amb servei d’aigua i dipòsit d’aigües brutes, a la pastilla ubicada darrera de l’auditori municipal i a la vora del Canal Marítim, als afores de la ciutat. «Ja hem viscut experiències prèvies amb caravanistes, a la Festa de la Carxofa o a la Festa del Mercat a la Plaça, i han estat satisfactòries, tant per als turistes que ens han visitat com per als negocis de la ciutat», assenyala l’alcalde, Adam Tomàs, «i mentre busquem el millor emplaçament per a fer un espai d’autocaravanes definitiu, aquest estiu hem decidit habilitar aquesta zona». «L’estiu post-covid serà un estiu de turisme de proximitat; les autocaravanes s’estan plantejant com una bona alternativa per a viatjar, i volem situar-nos en aquest mercat», afegeix l’alcalde.

Així, entre el 3 de juliol i el 31 d’agost, a la zona darrera de l’auditori, l’Ajuntament hi instal·larà servei d’aigua i dipòsit d’aigües brutes, les demandes dels autocaravanistes per tal de poder fer nit. També es realitzaran diferents accions de promoció de la zona, a través d’associacions d’autocaravanistes, per donar-los a conèixer aquesta oferta, així com també les opcions turístiques que poden gaudir a la zona. 

També l’Ajuntament de Deltebre preveu una nova àrea d’autocaravanes a la vora del riu Ebre, que s’impulsarà en breu i se sumarà a l’aparcament que ja hi ha habilitat a la zona de l’agrobotiga d’Arrossaires del Delta. 

Sant Jaume d’Enveja és un altre ajuntament que compta ja amb uns terrenys destinats per a crear una nova àrea d’autocaravanes, tot i que el projecte encara no està madurat del tot i es preveu per a l’any que ve, segons confirma l’alcalde de la població, Castor Gonell. 

Entre altres, també trobem àrees d’estacionament i serveis d’autocaravanes a la Sénia, Bot, Riba-roja, Ascó, la Ràpita (a tocar del camp de futbol) i la de Tortosa, situada a la vora de l’Ebre sota el Pont del Mil·lenari. 

Casa de Fusta

Una de les més consolidades és la que es troba a la Casa de Fusta, al delta de l’Ebre, de titularitat privada. Segons detalla al Diari el responsable del restaurant i els actius turístics de la Casa de Fusta, Lluís Garcia, al Delta la major afluència autocaravanes es dona, «en un any normal», en temporada baixa, entre els mesos d’octubre i maig. «Però donades les actuals circumstàncies, enguany en general esperem una major afluència de visitants durant l’estiu, amb un increment notable durant el mes de juliol respecte a les xifres d’altres anys», comenta Garcia, per a qui la diversitat de l’oferta de serveis per a autocaravanes al Delta és molt positiu, en especial si es dona dins dels nuclis urbans, per tal de no massificar l’espai natural. 

Comentarios
Multimedia Diari