Els ajuntaments ebrencs assignaran un espai perquè els animalistes gravin els bous

Trobada del delegat del Govern amb els alcaldes i membres de les comissions de bous d´Alcanar, l´Aldea i Santa Bàrbara, davant els actes taurins previstos per la setmana vinent

19 mayo 2017 19:26 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els bous tornen el cap de setmana vinent (14 i 15 de maig) a les Terres de l’Ebre, per les festes de maig d’Alcanar, les festes de l’ermita de l’Aldea i Sant Gregori aSanta Bàrbara.

Després de tota la polèmica generada aquesta setmana per l’agressió d’aficionats taurins a dues activistes d’AnimaNaturalis que estaven gravant els bous de Mas de Barberans, la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre va reunir ahir els alcaldes i organitzadors d’aquests pròxims actes taurins per tal d’analitzar la problemàtica i proposar mesures per evitar possibles nous incidents.

Així, es va acordar que els ajuntaments posin a disposició de les entitats animalistes que així ho demanin (i també dels mitjans de comunicació) un espai on poder enregistrar imatges dels bous lliurement i sense problemes.

Es tracta del lloc ja habilitat a les places per l’Ajuntament, «on habitualment hi ha les pubilles, la banda de música o els aficionats que no disposen de remolcs o cadafals particulars», explicà el delegat del Govern a l’Ebre, Xavier Pallarès, qui va recordar també que no hi ha d’haver malestar per aquests enregistraments, ja que el desenvolupament dels espectacles es fa d’acord amb la Llei de regulació de les festes tradicionals amb bous. «Hi ha més de 200 actes taurins al llarg de la temporada i de les denúncies que es presenten, la gran majoria no s’acaben sancionant perquè es fan les coses bé», insistí.

Pallarès no es va mostrar partidari d’incrementar la presència policial a les places més enllà dels protocols actuals. «Es tracta d’una festa, d’un acte de convivència», afirmà.

La regidora de festes d’Alcanar, Mercè Fischer, va explicar que el seu municipi aplicarà aquestes recomanacions, tot i que de moment cap grup animalista s’ha posat en contacte amb ells per assistir als bous.

Aficionats a Santa Bàrbara

Per la seva banda, l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre ha convocat aquest matí als aficionats a una reunió, a l’Smart Centre de Santa Bàrbara a les 11.30 hores, amb la voluntat de copsar l’ànim del sector taurí del territori i establir una estratègia comuna davant dels animalistes. Dilluns, seran els alcaldes del Baix Ebre els que es trobin al Consell Comarcal per abordar la qüestió.

Comentarios
Multimedia Diari