Els ajuts per rehabilitar edificis s'amplien a tot el centre històric

El ple de l'Ajuntament de Tortosa també dóna el tret de sortida al nou complex de les piscines, amb la modificació del pressupost per assumir la primera anualitat de l'obra

19 mayo 2017 20:03 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament de Tortosa amplia aquest 2016 l’àmbit dels ajuts per rehabilitar edificis a tot el centre històric de la ciutat. Fins ara aquests ajuts estaven limitats a l’àmbit del Pla integral del nucli antic (Pincat), una part de la ciutat antiga formada pels barris del Rastre, Santa Clara i el nucli històric. Un cop acabat el termini d’execució del Pincat, ara els ajuts a la rehabilitació d’edificis arribaran també a altres àrees, com Remolins i el Call Jueu.

El ple de l’Ajuntament de Tortosa va aprovar ahir les bases d’aquests ajuts. Per a la reforma de façanes es podran demanar subvencions de fins a 4.000 euros, de fins a 3.000 per a la millora de cobertes, de 3.000 per a accés i mobilitat i de 1.500 per a instal·lacions comuns.

En conjunt no es podran superar la xifra de 7.000 euros en subvenció per habitatge, segons les bases establertes des del consistori. Els ajuts es poden sol·licitar fins al proper mes de setembre.

L’Ajuntament ha destinat una partida inicial de 30.000 euros, ampliable depenent de la demanda.

Pel que fa al Pla integral del nucli antic, des de l’any 2008 i fins al 2015 s’han atorgat a Tortosa 289.602 euros en subvencions, dels quals 171.310 corresponen a rehabilitació de façanes, 82.524 a cobertes d’edificis i 35.767 a la millora d’instal·lacions comunes.

Segons explica al Diari el president de l’Associació de Veïns del Centre-Nucli Històric i de la Federació d’Associacions de Veïns de Tortosa, Josep Baubí, mentre que el Pincat ha permès avançar molt en la urbanització de places i carrers, l’assignatura pendent és la recuperació dels edificis particulars «i que els veïns de Tortosa tornin a viure al nucli antic».

En aquest sentit, Baubí valora molt positivament aquests ajuts aprovats ahir pel consistori, i demana que la Generalitat recuperi també els ajuts a l’habitatge «que es van eliminar amb la crisi».

Les piscines

El ple ordinari del mes de març també va donar ahir el tret de sortida al nou complex de les piscines, projecte fallit que ara torna a començar i que suposarà una inversió de 5,4 milions d’euros. En concret i tal i com ja va explicar elDiari, el ple va aprovar ahir el sistema de finançament i la modificació pressupostària corresponent per tal de poder licitar el projecte i l’obra del nou complex esportiu i piscina, amb l’objectiu d’iniciar la seva construcció a finals d’estiu. Aquest any s’hi destinaran 586.000 euros, per als quals es demanarà un crèdit. Aquests punts sobre les piscines es van aprovar amb els vots favorables del govern de CiU, els seus socis d’ERC i el PP. Movem Tortosa es va abstenir, fins tenir més informació de la concreció del projecte, mentre que el PSC hi va votar en contra.

 

Comentarios
Multimedia Diari