Els alcaldes de l'Ebre convoquen a tallar la N-340

Veïns d'Amposta i Tortosa presenten denúncia i ja hi ha reaccions de transportistes i autoritats

19 mayo 2017 21:51 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Les federacions d'associacions de veïns d'Amposta i Tortosa han presentat als jutjats una denúncia contra els governs català i espanyol responsabilitzant-los de l'elevada mortalitat que pateix el tram ebrenc de la N-340.

Les entitats acusen les administracions de deixadesa de les seves funcions, de no vetllar per la seguretat dels ebrencs i no executar les inversions necessàries. També volen que s'investigui un possible tracte de favor cap al concessionària de l'autopista AP-7 Abertis. En paral·lel, els alcaldes dels nou municipis afectats han acordat convocar un primer tall de carretera reivindicatiu aquest dissabte al matí, a més de redoblar l'exigència de solucions al Ministeri de Foment.

Els transportistes demanen l'A7 amb urgència 

Per la seva banda, la Federació Empresarial d'Acte-Transports de la Província de Tarragona (FEAT) ha demanat urgència a convertir la carretera N-340 en l'autovia A-7, després dels últims accidents mortals en el tram de les Terres de l'Ebre.

El sector del transport demana la conversió de la N-340 en A-7 amb caràcter urgent i que, transitòriament, els camions puguin circular lliurement pel tram equivalent de l'autopista. "No podem acceptar que s'obligui a pagar peatge, ni que sigui amb una bonificació, doncs això suposaria l'establiment d'un nou impost a l'activitat", argumenten els camioners.

Afegeixen que la mesura "excepcional" de prohibir-los la circulació per la N-340 ha de compensar-se amb "una alternativa en les mateixes condicions d'ús".

Els transportistes recorden que sempre han qualificat de "greu error la paralització de les inversions en carreteres" i que no es primessin els desdoblaments dels trams amb més elevada intensitat de trànsit.

"Cada vegada que omplim de carburant els dipòsits -recorden-, més de la meitat del cost són impostos específics, creats per pagar la construcció i manteniment de la xarxa viària pública"

La FEAT critica que "alguns pretenguin convertir els transportistes de víctimes a botxins" i asseguren que els camioners "rarament" tenen "responsabilitat" en els accidents.

Per tot això, acusen l'Administració de ser l'origen dels accidents per falta d'inversions en carreteres i d'estudiar "resoldre ara la calamitat que han causat a costa dels transportistes".

Finalment, la FEAT exigeix al conseller de Territori, Santi Vila i a la ministra de Foment, Ana Pastor, que no prenguin cap decisió sense comptar amb el sector del transport. 

Reacció de Foment

Finalment, la ministra de Foment, Ana Pastor, ha convocat dilluns que ve a la seu ministerial els consellers d'Interior i de Territori de la Generalitat per abordar "una solució conjunta" al trànsit rodat de la N-340, al seu pas per les comarques de Tarragona.

Pastor ha indicat que "cal donar una solució" al trànsit, la seguretat i el trànsit en els trams de carretera no desdoblats, i ha precisat que proposarà als consellers que treballin "de forma conjunta per garantir" que el trànsit sigui "segur i fluid" a Tarragona.

La reunió està previst que comenci a les 13.00 hores a la seu del Ministeri de Foment.

Les ministra ha subratllat que en els trams no desdoblats de les autovies i carreteres espanyoles fa "dècades que no es fa res" i ha demanat la "col·laboració" dels organismes que tenen les competències assignades. 

 

Comentarios
Multimedia Diari