Els alcaldes de la N-340 reclamen a Trànsit retirar els cons per perillosos

Els ajuntamentscreen una comissióde tres alcaldes perparlar amb veïns, la Generalitat i l´Estat en els propers dies

19 mayo 2017 21:40 | Actualizado a 22 mayo 2017 13:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els alcaldes afectats pel pas de la N-340 a les Terres de l’Ebre reclamaran a Trànsit la retirada de l’abalisament amb cons de la carretera, i a Foment informació precisa i detallada de les cinc rotondes que pensa construir a la via. Són dos dels principals acords que van prendre ahir els ajuntaments, reunits ahir de nou al municipi del Perelló.

El portaveu del grup, Ferran Cid, alcalde del Perelló, exposà que la mesura d’abalisar fins a 13 quilòmetres de la via entre l’Ametlla de Mar i el Perelló alguns dies de la setmana genera «perill» i una major lentitud del trànsit, sobretot per la presència de nombrosos vehicles pesants. A més, alguns cons han rebut l’impacte involuntari dels vehicles, generant un major perill per a la mobilitat.

Trànsit va posar en marxa la mesura d’emergència com a resposta als dos accidents mortals consecutius a principis de setembre. Arran de las crítiques municipals, el delegat del Govern a l’Ebre, Xavier Pallarès, va transmetre la demanda i s’assolí l’acord de no col·locar-los els dissabtes, un dia de menor trànsit de camions i major presència ciclista.

Amb tot, la mesura es va tornar a aplicar el divendres passat i aquest dilluns. «No dubtem de la necessitat d’actuar per impedir avançaments i limitar el trànsit a 80 quilòmetres per hora, però crèiem que hi ha millors opcions que els cons», insistí Cid. Pallarès afegí que mantindrà una reunió «imminent» amb Trànsit per sol·licitar la necessitat de «solucions alternatives». Sense anomenar-ne cap, la senyalització horitzontal definitiva per impedir avançaments o una separació dura a la mitjana són opcions.

 

Les cinc rotondes

Un segon punt acordat és sol·licitar al Ministeri de Foment dades precises de l’anunci de construir cinc rotondes al llarg del tram ebrenc de la N-340, que es licitaria aquesta tardor. Ni els alcaldes ni el delegat del Govern admeten que tenen dades dels projectes, «i sense tenir dades no podem determinar si hi estem d’acord o no», explicà Cid. La mesura anunciada per Foment pretén, a priori, reduir la velocitat a la via i millorar així la seva seguretat. En canvi, les federacions veïnals consideren que les rotondes esdevindran nous obstacles que tornaran més penosa la circulació per la carretera.

D’altra banda, els alcaldes han nomenat la comissió que els representarà a les reunions amb veïns, Generalitat i Estat. La comissió està formada pels alcaldes de Tortosa, Camarles i el Perelló. La primera trobada serà avui amb les federacions de veïns d’Amposta i Tortosa per consensuar accions i missatges.

Per acabar, els ens comarcals i ajuntaments ebrencs disposaran en breu de la moció sorgida del manifest conjunt dels alcaldes, que reclama la construcció de l’autovia A-7 a l’Ebre, el desviament bonificat i obligatori dels camions i la gratuïtat de l’AP-7 per al trànsit intern mentre durin les obres.

Comentarios
Multimedia Diari