Els alcaldes del Baix Ebre avalen traure els camions de l’N-340

El Consell d’Alcaldes del Baix Ebre també aborda la contractació del nou servei de recollida de residus al Baix Ebre i Montsià

31 julio 2017 15:44 | Actualizado a 14 noviembre 2017 13:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La majoria d’alcaldes del Baix Ebre valoren positivament l’acord entre el Departament de Territori de la Generalitat i el Ministeri de Foment per descongestionar el trànsit a la carretera N-340 al seu pas per les Terres de l’Ebre i reduir d’aquesta forma l’alta sinistralitat en aquesta via tan transitada. 

Aquest acord estableix la gratuïtat dels peatges de l’autopista AP-7 per als conductors de cotxes que en un mateix dia facin un trajecte d’anada i tornada entre Vilafranca Sud i Ulldecona. Els camions no podran circular per l’N-340 entre Peníscola i l’Hospitalet de l’Infant i hauran de desviar-se per l’autopista a canvi d’una bonificació d’un 42,5% en els peatges, percentatge que s’eleva al 50 per cent per als trajectes exclusius de Terres de l’Ebre i Camp de Tarragona.

«Si l’acord arriba a bon port de cara al setembre ho podrem tenir solucionat. Fa un any i mig aquestes millores estaven molt lluny. El canvi es podria aplicar abans de finals d’any», ha valorat després de la reunió del Consell d’Alcaldes del Baix Ebre el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Enric Roig. 

El president ha detallat en aquest sentit que els alcaldes consideren que, tot i que arriba tard, és un bon preacord. Ara bé, els alcaldes també han deixat clar que no renuncien a cap de les infraestructures per millorar la mobilitat al territori.

Serà el proper 4 de setembre quan hi haurà una reunió entre el Departament de Territori i els alcaldes i consells comarcals implicats. També el Departament negociarà les condicions amb els transportistes.

No obstant aquesta millora, el president Enric Roig ha insisit en els canvis en les infraestructures que encara falten a fer per part de Foment a les Terres de l’Ebre. «Això ara no pot aturar les inversions previstes al territori», ha expressat. En concret Roig es referia a millores «necessàries» pel que fa a les comunicacions de les Terres de l’Ebre com la finalització de l’autovia A-7 entre l’Hospitalet de l’Infant i la Jana o la construcció d’un tercer carril a l’AP-7.

Nou contracte de residus

En la mateixa sessió els alcaldes del Baix Ebre han rebut una àmplia informació sobre el plec de clàusules tècniques per a la contractació del nou servei de recollida de residus a la comarca del Baix Ebre i Montsià, que es preveu aprovar el mes de setembre.   

El president Enric Roig ha destacat que el nou servei incidirà especialment en la qualitat del reciclatge i en la millora de molts aspectes del procés i del control mitjançant les noves tecnologies. Tortosa licitarà pel seu compte tant els residus reciclables com el rebuig. Pel que fa a Deltebre, que també està estudiant fer la gestió independentment, Roig s'ha mostrat «content» que s’haja pogut parlar de forma constant amb l’alcalde Lluís Soler. «Potser al final Deltebre farà una licitació pròpia, però almenys haurem parlat. No podia ser que hi hagués aquesta controvèrsia», ha expressat el president.

Comentarios
Multimedia Diari