Els alcaldes del Baix Ebre s'uneixen als del Montsià i defensen els bous

El president del Consell Comarcal insisteix que la generalització dels fets no pot marcar el clima de la propera temporada taurina

19 mayo 2017 19:24 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

«Condemnem i lamentem profundament els fets de Mas a Barberans. No es correspon amb la nostra festa». Així s’iniciava el manifest llegit ahir al migdia pel president del Consell Comarcal del Baix Ebre i alcalde del Baix Ebre, Dani Andreu, arran d’una reunió amb els alcaldes de la comarca.

Els batlles se sumen d’aquesta forma a la defensa de la Festa del Bous que van fer pública els alcaldes del Montsià la setmana passada, després del succés de Mas de Barberans, on dos activistes que enregistraven la festa van ser agredides.

«La nostra festa sempre s’ha desenvolupat amb una gran mostra de respecte», va afirmar Andreu. «Pot vindre qualsevol a enregistrar el que vulga. No tenim res que amagar», va seguir. «Tenim clar un decàleg. El primer punt és el compliment de la llei 34/2010. El respecte per l’animal».

Andreu va insistir en considerar com un fet absolutament puntual i aïllat l’agressió de Mas de Barberans. «Aquest és un missatge de normalitat. S’ha tret de mare una qüestió reprovable, però això no ha de generalitzar el context de les festes taurines de les nostres terres», va declarar. «Volem que tothom sigue respectuós amb tothom. Les penyes també estan d’acord en salvaguardar la normalitat».

L’espai per als animalistes

Així mateix, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre va afirmar que s’ha interpretat malament l’oferiment d’un espai a les places de bous per a les persones que vulguen gravar l’espectacle.

Andreu va valorar que no es tracta de convertir en cap gueto ni cal col·locar cap vitrina per als activistes antitaurins que vulguen contemplar la festa, sinó que en realitat sempre se’ls ha indicat i ajudat a ubicar-se a les places quan ho han reclamat i que així se seguirà fent.

«No s’ha d’acotar un lloc ni aïllar-los. Estaran bé. No crec que haja d’haver cap mesura excepcional», va puntualitzar.

 

Comentarios
Multimedia Diari