Els alumnes d’Educació no podran fer la menció en música a Tortosa

Un grup d’estudiants reclamen poder seguir amb el pla d’estudis que han iniciat i no haver-se de desplaçar a Tarragona

18 julio 2017 17:37 | Actualizado a 19 julio 2017 17:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els estudiants dels graus d’Educació Infantil i Primària en l’especialitat de música i dansa del Campus Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili no podran, aquest curs vinent, seguir fent la seua especialitat al campus de Tortosa. 

«A deu dies de començar el període de matriculació per al curs  se’ns envia un correu amb el missatge del degà de la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia, informant-nos que per al curs següent la menció de música i dansa es deixarà d’impartir al campus, abandonant als estudiants a l’opció ‘alternativa’ de continuar cursant la menció al campus Sescelades de Tarragona», ha explicat un grup d’alumnes, encapçalat per Sinta Salvador i Andrea Sánchez.

«Els estudiants afectats creiem que aquesta opció no és vàlida, ja que se’ns hauria de donar una continuïtat al nostre campus i  poder continuar amb el pla d’estudis ja iniciat. És el nostre dret poder acabar el pla que en el seu dia ens va oferir la universitat», han expressat. El grup s’ha mostrat decebut per la manca d’informació rebuda, i just a pocs dies d’iniciar-se la matrícula. 

«No se’ns ha donat cap explicació. És inadmissible que ens ho diguen amb tan poc temps», han comunicat. «Som mestres de música, és el que volem fer, i ho volem fer aquí. Si ho haguéssem sabut des del principi potser no estaríem aquí, o t’organitzaries d’una altra forma». 

Per realitzar les assignatures dos tardes a la setmana al campus de Tarragona, els estudiants hauran «de desplaçar-se, amb el cost que això suposa, i amb una gran incompatibilitat d’horaris entre els diferents campus». Una altra opció és fer-ho telemàticament, però els estudiants no consideren que siga la forma més adequada. El grup argumenta, a més, que molts estudiants destinen les tardes a treballar per pagar-se els estudis.

«Creiem que també és una mostra de discriminació a les nostres terres, tenint en compte que els graus oferts a l’Ebre són repetits a Tarragona, i ara ens trauen aquesta menció. I resulta un atac també a l’essència musical de les Terres de l’Ebre», diuen.

El grup ha contactat amb el Síndic de Greuges de la URV per trobar una solució.

Comentarios
Multimedia Diari