Els animalistes denuncien deu correbous a l'Ebre durant el 2016

La Delegació del Govern demana respecte a totes les parts en l'inici d´una nova temporada, aquesta setmana

19 mayo 2017 15:36 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

A punt per començar una nova temporada de bous, aquest dissabte per Sant Jordi a Aldover, la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre ha fet una crida al respecte perquè taurins i antitaurins puguin dur a terme les seves activitats amb total normalitat. El delegat del Govern, Xavier Pallarès, ha demanat als aficionats que permetin enregistrar els espectacles als activistes animalistes que es desplacin a les places de bous. «Les coses es fan ben fetes i per tant no hi ha res a amagar» , afirma Pallarès, qui ha lamentat novament els incidents que hi va haver l’any passat, quan uns aficionats van agredir unes activistes de l’entitat AnimaNaturalis que estaven gravant en vídeo els bous de Mas de Barberans; uns fets que arribaran a judici el proper 15 de maig. En aquest sentit, enguany continuaran actius els dispositius especials dels Mossos d’Esquadra per vetllar que les festes dels bous es desenvolupin sense incidents.

Segons les dades de la Generalitat, l’any passat es va tancar la temporada amb un total de deu denúncies, el mateix nombre que l’any anterior, tot i que al 2016 hi va haver dues poblacions menys que van celebrar bous (Ascó i Roquetes) i també menys dies autoritzats d’espectacles taurins. Concretament, es va passar de 214 dies l’any 2015 a 195 durant el 2016.

De les denúncies presentades, la majoria encara estan en tramitació, pendents que els organitzadors rebin sancions si es confirma que s’ha incomplert amb la normativa, o de ser arxivades en el cas contrari.

L’última ha estat presentada per l’Associació Contra la Tortura i el Maltractament Animal (Actima) contra els organitzadors i la Comissió de Bous d’Horta de Sant Joan , per uns correbous en els que un assistent va resultar ferit en ser envestit per un dels animals.

Comentarios
Multimedia Diari