Els antitaurins lamenten que la Generalitat permeti els bous

S’ha desestimat aplicar mesures cautelars i prohibir els actes, com havia sol·licitat la Coordinadora per l’abolició dels correbous

06 agosto 2021 09:40 | Actualizado a 06 agosto 2021 10:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Departament de Salut ha desestimat prohibir la celebració d’actes taurins com havia sol·licitat la Coordinadora per l’abolició dels correbous de Catalunya (CACC). L’entitat va presentar una instància a la conselleria per reclamar «un nou protocol actualitzat» i que es fessin test d’antígens al públic i participants d’aquests actes, davant l’augment de casos de covid i el risc elevat de contagi derivat de la variant delta; i donada també «la gran concentració de persones i l’inevitable contacte directe». Segons han detallat des de la mateixa Coordinadora, Salut Pública els ha respost que «es poden reempendre les activitats culturals de tradició popular, organitzades per entitats públiques i privades, però amb subjecció als requisits d’aforament i limitació de persones, en funció de les condicions de ventilació i control d’accessos i amb la condició que els assistents estiguin asseguts», per tant, els correbous «es poden celebrar sempre que compleixin la normativa». Així, des de l’associació lamenten que «el privilegi taurí prevalgui per damunt de la salut pública, gràcies a una excepció a la llei de protecció animal i al benestarisme promogut». Tot plegat, en el moment de l’estiu en què arriben la majoria dels actes taurins, per la concentració també de festes majors al territori. Així, si recentment s’han fet bous en places portàtils a municipis com Sant Carles de la Ràpita o Sant Jaume d’Enveja, en els propers dies estan previstos espectacles a Poble Nou del Delta, Amposta, les Cases d’Alcanar o Paüls, entre d’altres. Per contra, a Deltebre l’Ajuntament ha decidit suspendre tots els actes festius.

Enguany els bous es fan principalment en places portàtils, on es pot fer control d’accés per als assistents, aforament limitat i espais diferenciats entre els participants a la plaça i els espectadors. Així, les condicions actuals no permeten la celebració de modalitats com el bou capllaçat o els bous de carrer, sinó només les que es puguin desenvolupar en el recinte tancat.

Comentarios
Multimedia Diari