Els artesans de les fibres vegetals tornen als carrers de Mas de Barberans

Bona acollida de la fira, que l’any passat es va haver de suspendre per la pandèmia i enguany s’ha recuperat amb mesures 

07 agosto 2021 17:03 | Actualizado a 07 agosto 2021 17:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Mas de Barberans recupera aquest cap de setmana el Racó dels Artesans i Fira de les Fibres Vegetals, que l’any passat es va haver de suspendre per la pandèmia de la Covid-19. Una 18a edició marcada per les mesures de seguretat sanitària establertes pel Procicat, aforaments limitats i un format més reduït per adaptar-s’hi. 
Aquest dissabte va arrencar la fira i  diumenge viu la seua segona i última jornada. A més de les parades i demostracions de l’art llatar la pauma, la fira ofereix moltes propostes. Arrenca a les deu del matí amb una visita guiada a l’exposició Lookout, a càrrec dels seus comissaris, Tim Johnson i Mònica Guilera, amb aforament limitat i inscripció prèvia. 
També en la vessant artística hi a ‘l’hort sonor’, una instal·lació d’escultura efímera a càrrec de Joan Farré i Aleix Grifoll,ubicada al costat de la piscina municipal. 
A més, es proposen tallers participatius d’una hora i un màxim de sis persones, sobre com fer un cinturó amb pauma; una polsera de medul·la de ratang; una estora amb bova o un saquet d’herbes aromàtiques, amb la tècnica hapa-zome. També hi haurà una explicació sobre els mètodes d’elaboració d’un foc a la prehistòria, com ara la fricció per arc. I un taller per confeccionar un collaret amb placa de pissarra. 
Els educadors del Parc Natural dels Ports també ofereixen tallers per als més menuts, entre altres propostes de caire cultural, lúdic i artístic al llarg del cap de setmana. 

Comentarios
Multimedia Diari