Els boletaires esperen més pluges per gaudir d’una bona temporada

El president de l’Associació Micològica de les Terres de l’Ebre ‘Bitxac’ expressa que la temporada no serà massa bona si no hi ha una llevantada o pluges més sostingudes

17 septiembre 2017 17:38 | Actualizado a 08 noviembre 2017 12:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Si continua fent calor i no hi ha més precipitacions, aquesta no serà una bona temporada per als amants dels bolets. Però encara és d’hora per concretar-ho. El president de l’Associació Micològica de les Terres de l’Ebre ‘Bitxac’, Joan Moisés, expressa que hauria d’haver una llevantada o més pluges sosteningudes (i una temperatura fresca) per poder gaudir d’una temporada excel·lent de bolets.

«Encara és una mica d’hora per poder-ho expressar. Però ens faltaria a partir d’ara uns quants dies de pluges sostingudes perquè poguem disfrutar de valent. Les pluges han de ser més generals i no d’un sol dia puntual com hem tingut fins ara», expressa Moisés. «No està sec del tot el terreny, però falta una mica de precipitació», concreta.

El president explica per exemple que, per la zona de Terol, que és la més primerenca, sí que s’han trobat ja bolets perquè aquest estiu hi van haver diverses tronades. «El que passa és que s’ha aturat perquè no ha seguit plovent. Per això són necessàries les pluges sostingudes». 

La temporada a les Terres de l’Ebre, al Massís del Port, arrenca cada any cap al Pilar (12 d’octubre). «La calor al bolet no li va bé. Nosaltres al Port estem a un clima mediterrani, ho vulguem o no, i a més el canvi climàtic encara ho posa més difícil».

El massís del Port és una zona de bolets tardana i la collita s’acaba amb l’arribada de les primeres gelades hivernals. És un massís calcari on es desenvolupen moltes espècies de bolets, entre elles el rovelló –el més típic–, el camagroc, la moreneta, els carlins o el bitxac.

Tot i que al plat el rovelló és el rei (sobretot a la brasa), molts altres com els camagrocs o les morenetes també són molt gustosos i es poden usar com a condiment en molts plats.

Per una altra banda, convé recordar que el proper cap de setmana del 4 de novembre es portaran a terme a la Sénia les XII Jornades Micològiques de les Terres de l’Ebre, amb la clàssica exposició de bolets i les Jornades Gastronòmiques per gaudir-los a la cuina. També està prevista una sortida guiada i per grups a espais amb accés restringit i amb un posterior dinar.

Comentarios
Multimedia Diari