Els bombers adverteixen d’un canvi en la propagació dels incendis, amb focus secundaris i simultanis

Se celebra una jornada informativa a Tortosa per explicar als ajuntaments i consells comarcals les mesures de prevenció en cas d’incendi forestal

15 junio 2017 10:50 | Actualizado a 15 junio 2017 11:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Bombers de la Generalitat adverteixen que darrerament s’està produint un canvi de paradigma en la propagació dels incendis. En les últimes temporades s’estan produint petits incendis que tenen la capacitat de provocar altres focus secundaris i simultanis. Això fa que s’hagin de canviar les estratègies a l’hora de decidir com actuar en les tasques d’extinció del foc.

“És molt important evitar que aquests petits incendis es facin grans per poder-los controlar. Per tant s’han de definir noves estratègies i decidint a quin atacar primer”, explica el cap dels Bombers de la Generalitat de la regió d’emergències de les Terres de l’Ebre, Eduard Martínez.

Precisament, els bombers apunten que aquesta temporada d’estiu pot resultar una campanya complicada pel que fa a la propagació d’incendis. El cos de bombers celebrarà dos brífings operatius (reunions de coordinació) al dia.

Aquest dijous al matí s’ha celebrat una jornada informativa a Tortosa per explicar als ajuntaments i consells comarcals de les Terres de l’Ebre les mesures de prevenció en cas d’incendi forestal, els recursos disponibles i l’organització interna i procediments operatius municipals per fer front a un episodi d’incendi forestal, així com les pautes per a la difusió de les accions de prevenció i autoprotecció en urbanitzacions i cases aïllades.

El cap dels Agents Rurals a les Terres de l'Ebre, Miquel Àngel Garcia, ha valorat que el nivell de prevenció d’incendis forestals és bo i que des del cos estan prou satisfets amb les mesures que s’han portat a terme darrerament. “Estem satisfets amb l’estat de les línies elèctriques, per exemple, i amb la Diputació de Tarragona, ja que és la propietària de moltes carreteres que van cap a zones forestals, estem posant-nos en contacte per fer la neteja d’alguna trams, com el de Xerta-Paüls”, exemplifica.

També els ajuntaments han fet els “deures”, en matèria de millora de les àrees recreatives, i moltes ja no tenen permès el foc. “També les mesures en relació a les cremes agrícoles estan funcionant, i la gent ho està complint”, assegura Garcia.

El responsable de Protecció Civil a la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Miquel Alonso, ha destacat que la planificació és sempre clau. “Hem d’informar els ajuntaments perquè sàpiguen com s’han d’organitzar en un incendi forestal, acollint les persones desallotjades, per exemple, i gestionant bé la informació que es dóna”, ha explicat.

Alonso també ha detallat que 42 ajuntaments de les Terres de l’Ebre tenen redactats els plans de risc d’incendi forestal.

 

 

Comentarios
Multimedia Diari