Els bombers animen 2.000 persones a donar sang

La campanya solidària es tanca a la capital del Montsià després de girar durant tot el mes per una vintena de municipis

29 marzo 2018 08:50 | Actualizado a 29 marzo 2018 09:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els bombers t’acompanyen a donar sang’ celebrava ahir la cloenda de la campanya al municipi d’Amposta, aconseguint arribar gairebé a les 2.000 donacions. En aquesta quarta edició la iniciativa s’ha allargat per primer cop durant tot el mes de març, recorrent així un total de 20 municipis. El director de Serveis Territorials d’Interior a les Terres de l’Ebre assegurava que, un any més, han superat les expectatives, augmentant les donacions un 21,4%.

El 20è i últim municipi va ser Amposta, que participava en aquesta campanya per segon any consecutiu. El seu alcalde, Adam Tomàs, afirmava que la seva voluntat sempre és estar al costat d’iniciatives socials i solidàries com aquesta. «Seguirem conscienciant la gent sobre la necessitat de les donacions, una necessitat no només de casos d’emergència, sinó del dia a dia». 

La directora de Donació i Comunicació del Banc de Sang i Teixits, Aurora Masip, recordava la gran implicació amb què Amposta es va adherir l’any passat a la iniciativa, assegurant que van aconseguir augmentar significativament les donacions i destacant la gran energia que transmet la gent del municipi. «Tant de bo a banda de sang es poguessin fer donacions d’energia, perquè Amposta és un municipi que en té molta».

Quarta edició
Aquesta quarta edició ha rebut una gran implicació per part dels ajuntaments, ciutadans i, evidentment, dels parcs de bombers, que han estat presents en tot moment, acompanyant i animant els donants de sang en aquest acte tan necessari. La campanya ha mantingut el seu ambient festiu, participatiu i social durant la jornada de donació de sang per tal d’ajudar en l’objectiu d’augmentar les reserves a Catalunya.
Masip parlava de la gran importància de les donacions en èpoques properes a la Setmana Santa, ja que durant aquests dies les reserves de sang disminueixen perquè molt gent està de vacances i s’acosten menys als punts de donació.

Tot i que les reserves del Banc de Sang i Teixits siguin suficients, cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s’extreu de cada donació de sang, caduquen als 5 dies, i els glòbuls vermells als 42. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l’any i aconseguir unes 1.000 donacions cada dia. 

D’aquesta manera, Masip agraïa especialment aquesta iniciativa, que ha aconseguit incentivar la donació durant les setmanes prèvies a les vacances per tal de mantenir en un bon nivell les reserves de sang a Catalunya. 

Així mateix, destacava que aquestes 2.000 donacions a les quals han aconseguit arribar amb la campanya serviran per salvar 6.000 vides, una dada molt important.

En aquesta ocasió, el cos de bombers compleix un cop més amb una gran labor social. Masip destacava especialment la seva implicació i el gran valor que té el fet que referents socials d’aquest tipus estiguin al peu del canó, animant la gent en les donacions. «Els bombers seran sempre nostres», remarcava afectivament Aurora Masip.

Comentarios
Multimedia Diari