Els bombers fan una crema controlada a Rasquera

En el lloc hi ha una dotzena de vehicles terrestres i un helicòpter

25 octubre 2017 09:42 | Actualizado a 25 octubre 2017 10:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Bombers de la Generalitat estan realitzant aquest matí una crema controlada a la zona de la Font del Teix, a la Serra de Cardó, dins el terme municipal de Rasquera (Ribera d'Ebre). L'objectiu és cremar una superfície d'unes dues hectàrees de terreny en una zona d'accés complicat., Per això es compta amb un helicòpter, que realitza les tasques de portar els bombers fins a l'indret. En un punt alt també s'ha instal·lat un esglaonament actiu de motobombes d’impulsió (EAMI). Consisteix en un remolc ple d'aigua -que degut a les dificultats d'accés es transporta i s'omple amb helicòpter- i que també serveix per nodrir les diferents mànegues.

La trobada dels efectius a l'indret ha començat a les nou, tot i que la crema s'ha iniciat cap a dos quarts de dotze. Les condicions avui són òptimes, amb una temperatura adequada i no bufa el vent. Les tasques acabaran a primeres hores de la tarda.

Un total de dotze dotacions terrestres s'han activat. Vuit dels vehicles són del GRAF (Grup de Reforç en Actuacions Forestals) i la resta d'aigua -dels parcs de Tivissa, Gandesa i Flix-.

Comentarios
Multimedia Diari